mako
פרסומת

לעיכול ולשמירה על המשקל: כל יתרונות האבטיח

הוא עשיר בוויטמינים ובמינרליים שתורמים לבריאות הכללית, מכיל הרבה סיבים תזונתיים ומים שתורמים לעיכול ומושלם כנשנוש ביום קייצי: כל הסיבות לאכול אבטיח לפני שהקיץ ייגמר

עדי בצלאל
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
אבטיח
הוא גם תורם לעיכול ומכיל מינרלים חשובים | צילום: Amanda Lins, unsplash
הקישור הועתק

הוא מתאים לשילוב בסלט עם גבינה בולגרית, מעשיר כל סלט פירות ומתאים כנשנוש ביום קיץ חם בים או בכל מקום – האבטיח האדום והמתקתק הוא הרבה יותר מפרי עסיסי ומרענן. הנה כמה סיבות בריאותיות טובות ליהנות ממנו במהלך העונה החמה.

תכולת מים גבוהה: האבטיח מכיל כ-92% מים, והוא מצוין למניעת התייבשות בייחוד בימים חמים.

תורם לבריאות הלב וכלי הדם: הפרי המתקתק הוא מקור עשיר ל-L-ציטרולין ו-L-ארגינין, המשמשים חומרי מוצא ל-NO (תחמוצת החנקן), הידועה בשיפור תפקוד כלי הדם והורדת לחץ דם סיסטולי.

מסייע בניהול המשקל: מחקרים הראו קשר בין צריכת אבטיח לבין לתחושת שובע מוגברת, ירידה במשקל, הפחתה ב-BMI ובהיקף המותניים בקרב מבוגרים הסובלים מעודף משקל והשמנה.

משפר את פעילות המעי: צריכה קבועה של אבטיח תורמת לגוף יותר סיבים תזונתיים, אשר מעודדים תחושת שובע לזמן ממושך ומשפרים את פעילות המעיים.

אישה אוכלת אבטיח
פשוט מושלם לקיץ | צילום: Aleksandr Markin, shutterstock

מכיל מינרליים וויטמינים שתורמים לבריאות הכללית: מגנזיום למשל הוא מינרל חיוני לבניית העצמות והשרירים והתפתחותם, לניצול הסוכר ועוד. לעומת זאת, האשלגן שבאבטיח חשוב לשמירה על פעילות תקינה של הלב, לאיזון ערכי לחץ הדם גבוה ועוד. הוא מכיל גם ויטמין A אשר חשוב לגדילה ולהתפתחות, לפוריות, לפעילות תקינה של רקמות ריריות ועוד.

מחזק את המערכת החיסונית ומגן ממחלות: האבטיח עשיר בוויטמין C, החשוב לייצור קולגן ולחיזוק המערכת החיסונית. הוא מכיל גם ליקופן ובטא קרוטן, פיגמנטים נוגדי חמצון חזקים המגנים על העור מפני נזקי שמש ויכולים לתרום למניעת סוגי סרטן מסוימים.

מסייע להתאוששות מאימון:  ציטרלין, רכיב המצוי באבטיח יכול לסייע בהפחתת כאבי שרירים לאחר פעילות גופנית.

 

עדי בצלאל, דיאטנית קלינית בכירה של כללית במחוז ירושלים