mako
פרסומת

התחליפים הבריאים לסופגניות המטוגנות

אוהבים סופגניות אבל מתקשים לעמוד בפיתוי? הנה כמה הצעות שיענו על הצורך המתוק, אבל גם יספקו לגוף שלכם הרבה ערכים תזונתיים חשובים. ואם בכל זאת מתחשק לכם סופגנייה, לכו על זה. רק אל תגזימו

שיר אלפי - זגר
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
ילדה אוכלת סופגניות
צילום: Shutterstock, shutterstock
הקישור הועתק

מי מאתנו יכול לעמוד בפיתוי של ריח הסופגניות המטוגנות שזה עתה יצאו מהשמן הרותח? אם אתם מחפשים להתענג על משהו מתוק בחג ולא רוצים לשבור את הדיאטה, הנה כמה אופציות טובות, ויש גם מתכון שווה ובריא במיוחד.

מיני סופגניות יוגורט אפויות בתנור: אפייה במקום טיגון מאפשרת הפחתת השומן הרווי והקלוריות, תוך שמירה על המרקם הרך והתחושה החגיגית של סופגנייה. היוגורט שבסופגנייה מספק חלבון איכותי וסידן, שתורמים לבניית עצמות ושיניים ולשמירה על מסת שריר, בעוד הקמח המלא או הכוסמין העשירים בסיבים תזונתיים מסייעים לעיכול תקין ולתחושת שובע ממושכת. סיבים אלו גם משמשים כפרה־ביוטיקה, המזינה את חיידקי המעיים הבריאים ותומכת במערכת החיסון, כפי שממחקרים בתחום תזונת המעיים מראים. הביצה שבסופגנייה מוסיפה ויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין B12 וויטמין D שתומכים במערכת העצבים ובחיזוק העצמות, וכן חומצות אמינו חיוניות לתיקון ובנייה של רקמות הגוף. חפשו ברשת – תמצאו המון מתכונים טעימים כאלה.

תפוחים אפויים עם קינמון - הקינוח הזה מתוק וטעים אבל גם תורם לגוף ערכים משמעותיים. התפוח עשיר בסיבים תזונתיים, לרבות פקטין, שעוזרים שמור על רמות הסוכר בדם מאוזנות ושמירה על תחושת שובע, לצד ויטמין C שמחזק את מערכת החיסון, תומך בעור וברקמות החיבור ומסייע בספיגת ברזל מהמזון. הקינמון מוסיף לא רק טעם עשיר ומתיקות, אלא גם הוכי כי הוא מאזן את רמות הסוכר בדם. מומלץ להוסיף למנה מעט חמאת אגוזים, שמוסיפה חלבון ושומן בריא, ומשפרת את תחושת השובע ומספקים אנרגיה מתמשכת.

מוזלי
יש לא מעט דרכים ליהנות ממתוק בלי לפגוע בבריאות | צילום: PageSeven, shutterstock

מאפינס בננה - הבננה מספקת אשלגן החיוני לפעילות שרירים ולחץ דם תקין, וכן סיבים טבעיים שמסייעים לעיכול תקין ושומרים על תחושת שובע. הקקאו טבעי עשיר בנוגדי חמצון מסוג פלבנואידים, התומכים בבריאות הלב ומגנים על התאים מנזק חמצוני. אגוזים או זרעים שנוספים לכדורים מספקים שומנים בלתי רוויים וחלבון, שמחזיקים את האנרגיה לאורך זמן ושומרים על תחושת סיפוק.

יוגורט טבעי עם פירות או גרנולה קינוח נוסף שמספק חוויה מתוקה אך גם ערכים תזונתיים גבוהים. החלבון והסידן שביוגורט מחזקים עצמות, שיניים ושרירים, והפרוביוטיקה שבו תומכת במערכת העיכול ומחזקת את חיידקי המעיים הבריאים. הוספת פירות או גרנולה מוסיפה סיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון, ומשלבת תחושת שובע ומתיקות טבעית שמרגישה חגיגית.

יוגורט טבעי עם פירות או גרנולה הוא קינוח נוסף שמספק חוויה מתוקה אך גם ערכים תזונתיים גבוהים. החלבון והסידן שביוגורט מחזקים עצמות, שיניים ושרירים, והפרוביוטיקה שבו תורמת לשיפור פעילות מערכת העיכול ומחזקת את חיידקי המעיים הבריאים. הוספת פירות או גרנולה תספק לכם גם סיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון ותחושת שובע ממושכת.

פרסומת

תמרים וצימוקים: מדובר בעוד דוגמה למתיקות טבעית שמספקת גם ערכים תזונתיים משמעותיים. הסיבים התזונתיים שבהם מסייעים לעיכול ונותנים תחושת שובע, ומינרלים כמו מגנזיום, אשלגן וברזל שהם מכילים מחזקים את השרירים, הלב והעצמות. המתיקות הטבעית שלהם מספקת סיפוק מיידי בלי להעמיס על הגוף סוכר מעובד.

סופגניות לכבוד חג החנוכה
טעימות אבל רצוי להסתפק באחת | AI: mako

אם ממש מתחשק לכם ליהנות מסופגנייה מטוגנת – אל תמנעו מעצמכם. זכרו שהסוד הוא במינון. במקביל, נסו לשלב בתפריט את החלופות הבריאות - כל אחת מהן מספקת לגוף ערכים תזונתיים חשובים: סיבים, חלבון, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

מתכון: מיני סופגניות יוגורט אפויות


*6 יחידות, 80 קלוריות למיני סופגנייה

מה צריך?:

  • 200 גרם יוגורט
  • ביצה
  • גרם קמח כוסמין (כ־3/4 כוס)
  • 1-1.5 כפות סוכר או ממתיק טבעי
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • כפית ריבה טבעית
פרסומת

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לבלילה חלקה. מחלקים לתבנית סיליקון או מיני מאפינס ומוסיפים כפית ריבה בכל אחד (אופציונלי). אופים 15 דקות ב־180 מעלות עד להזהבה.

שיר אלפי – זגר, דיאטנית קלינית בכירה של כללית במחוז דן – פ"ת