mako
פרסומת

בדבש או עם פסטה: 5 שילובים מומלצים עם מוצרי חלב

מוצרי חלב מספקים לגוף סידן, חלבון ועוד ערכים חשובים. אבל מתברר שכאשר משלבים אותם עם מאכלים מסוימים – מרוויחים יותר. הנה כמה דוגמאות לשילובים שכדאי לאמץ

שיר אלפי
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
איש שותה חלב
איש שותה חלב | צילום: shutterstock: Ambrophoto
הקישור הועתק

החל מסידן ועד חלבון איכותי - מוצרי חלב שנצרכים במידה מספקים לגוף שפע של יתרונות. אבל האם ידעתם ששילובם עם מאכלים מסוימים מעניק לגוף פי כמה יותר מהם?

חלב בדבש


הצמד הקלאסי הזה, שכולנו מכירים מילדות, הוא למעשה שילוב בריאותי מפתיע. החלב עשיר בטריפטופן - חומצת אמינו שתורמת להפרשת סרוטונין ומלטונין, שחשובים לרוגע ולשינה תקינה. לעומת זאת, הדבש משפר את הזמינות של הטריפטופן למוח, וכך הוא למעשה מעצים את ההשפעה המרגיעה.

בנוסף, דבש טבעי מכיל נוגדי חמצון (פלבונואידים ופנולים), בעלי פוטנציאל אנטי דלקתי, ומינרלים בכמות קטנה (אך איכותית) כמו מגנזיום ואבץ. כששותים חלב ומוסיפים כפית דבש, בייחוד בערב, מסייעים לגוף להירגע לקראת השינה.


יוגורט עם פירות עונתיים

כשחושבים על ארוחה קלה, שילוב של יוגורט עם פרי הוא כמעט הבחירה הראשונה. יוגורט טבעי מכיל חיידקים פרוביוטיים שתומכים באיזון חיידקי המעי, משפרים את תהליך העיכול, עוזרים בספיגה של ויטמינים (כמו B12 ו-K) ולעיתים גם תומכים בתפקוד מערכת החיסון.

השילוב בין יוגורט לבין פירות טריים כמו: תותים, אפרסקים, נקטרינות או פירות יער; מוסיף למנה סיבים פרה-ביוטיים, שהם בעצם המזון לשל החיידקים הטובים במערכת העיכול. בנוסף, הפירות תורמים לגוף נוגדי חמצון חזקים כמו: ויטמין C, אנתוציאנינים ובטא קרוטן. כמו כן, שילוב החלבון (מהיוגורט) עם סיבים טבעיים (מהפרי) גורם לעלייה מתונה ויציבה של סוכר בדם, מה שיתרום לתחושת שובע לאורך זמן.

מוצרי חלב
מוצרי חלב | צילום: shutterstock_Anna_Sedneva, shutterstock


פשטידות גבינה עם ירקות

פשטידה חלבית שמכילה ירקות ירוקים מספקת לגוף ערך תזונתי גבוה. גבינות כגון לבנה, קוטג', מוצרלה, או ריקוטה, עשירות בחלבון מלא, בסידן החשוב לבניית העצם וגם בוויטמינים כמו B2 ו-B12 החיוניים לתפקוד מערכת העצבים. ירקות ירוקים כמו למשל ברוקולי ותרד, מוסיפים למנה ויטמין C, ויטמין K, מגנזיום, ברזל וסיבים תזונתיים. שילוב של ויטמין K עם סידן, תורם לבניית עצם תקינה ולמניעת דלדול עצם (אוסטאופורוזיס). גם הסיבים שבירקות תורמים לתחושת שובע ארוכה יותר ולעיכול סדיר, ומשפיעים לטובה על איזון הסוכר והכולסטרול. אגב, מומלץ להוסיף מעט שמן זית לפשטידה – הוא מסייע בספיגת ויטמינים מסיסי שומן (A,E,D,K) ומוסיף שומן איכותי מהצומח.

פרסומת


סלט ירקות עם גבינה בולגרית


סלט ירקות טריים עם קוביות גבינה בולגרית או פטה נחשב למנה ים-תיכונית קלאסית. ירקות כגון עגבנייה, מלפפון, חסה, בצל סגול ועלים ירוקים מספקים שפע של ויטמינים (C, A, K), נוגדי חמצון, פיטוכימיקלים (נוגדי חמצון) המפחיתים את הסיכוי לתחלואות שונות וכן סיבים תזונתיים. הגבינה המלוחה מוסיפה חלבון איכותי וסידן שתורם לבריאות העצם, ובזכות כמות השומן שבה- היא גם תורמת לשובע. יתרה מכך, השומן מהגבינה משפר את הספיגה של ויטמינים מסיסי שומן (כמו ויטמין K מהעלים הירוקים).

סלט ירקות עם שמן זית
אל תשכחו להוסיף שמן זית | צילום: By Dafna A.meron


פסטה מחיטה מלאה עם גבינות


שילוב של פסטה (רצוי מחיטה מלאה או מקמח כוסמין) עם גבינה הוא שילוב תזונתי חכם: הפסטה תורמת לגוף פחמימות מורכבות המעניקות אנרגיה ושובע, והודות לשילוב החלבון עם השומן מהגבינה, מתקבל איזון גליקמי טוב יותר, המתבטא בפועל בעלייה מתונה של סוכר בדם ובשובע ממושך. גבינות כמו מוצרלה, פרמזן או גבינות רכות תורמות למנה גם סידן, אבץ, ויטמין B12 וחומצות אמינו חיוניות. אם מוסיפים לפסטה גם ירקות קלויים כמו עגבניות, קישואים או חצילים – מקבלים מנה צבעונית, טעימה ועשירה בסיבים תזונתיים.

שיר אלפי – זגר, דיאטנית קלינית בכירה של כללית במחוז דן – פ"ת