ג'סי ת'ורפ לא הצליחה לישון בלילה. היא שקלה 97 קילו, והתקשתה בנשימה. משקלה החל להשפיע גם על התפקוד שלה במקום העבודה. "בתור שפית, אני על הרגליים לפחות 12 שעות ביום. כפות הרגליים שלי, הקרסוליים והגב כאבו לי", סיפרה ג'סי ל-Prevention. היא סבלה מכאבים איומים. בשלב הזה הבינה ג'סי שהיא חייבת לעשות שינוי באורח החיים שלה.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

היא התחילה עם אפליקציה שעוזרת לספור קלוריות. "הייתי מרמה כל הזמן. הייתי מסמנת (באפליקציה) שאני עומדת כל היום בעבודה ושורפת קלוריות, אבל זה לא באמת היה המצב". כמו שקורה ללא מעט אנשים שמנסים לספור קלוריות, מהר מאוד ג'סי התייאשה. היא התקשתה למצוא פתרון שיסייע לה לרדת במשקל, בייחוד כשיותר מ-60 שעות בשבוע היא היתה מוקפת אוכל בעבודה (שברובו לא הכי בריא ומזין).

השינוי התזונתי שהוביל למהפך

ג'סי רצתה לשלב יותר ירקות וחלבונים בריאים בתזונה שלה, אבל לא מצאה את הזמן לבשל לעצמה ארוחת צהריים וערב מדי יום. חברה נתנה לה טיפ פשוט ויעיל: להכין את כל הארוחות של השבוע מראש ואז לארוז אותן בנפרד. "זה לוקח לי שעה וחצי להכין לעצמי את הארוחות לשבוע. זה הרבה יותר קל כשמכינים הכל בתחילת השבוע", מספרת ג'סי.

ג'סי התחילה בארוחות פשוטות. "התחלתי עם דברים פשוטים כמו שיבולת שועל וסלטים עם קינואה לצהריים". אבל עם הזמן, היא התנסתה ולמדה כיצד להפוך ארוחות עתירות קלוריות לגרסאות בריאות וטעימות יותר. מאז שג'סי התחילה עם הכנת הארוחות מראש לפני שנה – היא השילה 25 ק"ג והיא מתכוונת להמשיך ולהתמיד בכך.

עוד ב-mako בריאות
>> 5 דברים שלא ידעתם על ורידים ברגליים
>> מחריד: מדדה נעליים בלי גרביים וזה מה שקרה
>> לא נרדמים? את הטריק המעולה הזה בטח לא ניסיתם

כך תכינו ארוחות בריאות מראש – הטיפים של ג'סי

מאכלים שאפשר לאכול "על הדרך": כמו פודינג זרעי צ'יה, קערות בריאות (smoothie bowls), סלט אבוקדו וביצה.

ארוחות צהריים וערב פשוטות: ג'סי אוהבת להכין גרסאות שונות של אותם מאכלים, כמו קציצות הודו וכרובית. מהכרובית היא מכינה פירה, אורז או צולה אותה. תיבול ספרדי על קציצות הודו וכרובית. היא אוהבת גם להכין חזה עוף, שנחשב למזון מאסט בדיאטה, בריא, טעים ומזין.

לא לשכוח לתבל: ג'סי אומרת שחשוב לתבל כמו שצריך את המזון, מכיוון שהתיבול מוסיף טעמים ומשפר את הטעם. היא מדגישה שחשוב לא לוותר על מאכלים שאוהבים, וכשמכינים ארוחות מראש ניתן למצוא שלל דרכים לשדרג מנות לא בריאות ולהפוך אותן לבריאות יותר, בלי לוותר על הטעם שאתם אוהבים.