mako
פרסומת

השילוב החכם שמקפיץ את ההשפעה הבריאותית של הדבש

כשמשלבים את הדבש עם מזונות אחרים, הוא לא רק מוסיף טעם, אלא גם תורם להגברת הספיגה של רכיבים חיוניים, לתפקוד טוב יותר של מערכת העיכול ולהשפעת נוגדי דלקת וחמצון. אז למי כדאי לצוות אותו? דיאטנית מסבירה

שיר אלפי-זגר
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
קערת יוגוורט עם דבש אגוזים ושקדים
קערת יוגוורט עם דבש אגוזים ושקדים | צילום: shutterstock_Muhammad_Umair132
הקישור הועתק

דבש מוכר כממתיק טבעי, אך המדע מגלה שוב ושוב שהוא הרבה מעבר לכך. הוא מכיל עשרות רכיבים בריאותיים פעילים כולל אנזימים, נוגדי חמצון, פוליפנולים, מינרלים וחומרים אנטי-מיקרוביאליים - כולם עשויים להפחית היווצרות מחלות ודלקות שונות ותורמים לבריאות המוח, כלי הדם ועוד.

אבל מה שפחות ידוע הוא שכאשר משלבים את הדבש עם מזונות אחרים, הוא לא רק מוסיף טעם, אלא גם תורם להגברת הספיגה של רכיבים חיוניים, לתפקוד טוב יותר של מערכת העיכול ולהשפעת נוגדי דלקת וחמצון.

  1. יוגורט עם דבש - חיזוק כפול למערכת העיכול ולספיגת סידן
    השילוב הזה לא רק טעים, הוא פרוביוטי ופרה-ביוטי כאחד. בעוד היוגורט מספק חיידקים טובים למעי, הדבש מזין אותם באמצעות פחמימות בשם אוליגוסכרידים. מחקרים מראים שהשילוב בין השניים עשוי לשפר את ספיגת הסידן והמגנזיום (המסייעים בחיזוק בעצמות תפקוד תקין של מערכת השרירים והעצבים ועוד), הודות לאנזימים ולחומצות האורגניות המצויות בדבש.

    דבש
    מעצים יתרונות | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

  2. שומשום עם דבש - ככה נוגדי החמצון זמינים יותר
    השומשום עשיר בסידן וברזל, אך זמינותם בגוף תלויה בעיבוד ובעיכול. הדבש, בשל הרכבו החומצי והאנזימטי, עשוי לפרק קליפות תאית ולשפר את זמינות המינרלים. כמו כן, שני המרכיבים יחד מספקים כמות גבוהה של נוגדי חמצון מסוג פנולים ופיטוסטרולים והשילוב שלהם תורם לבריאות הלב.

    אגוזים
    צוות מנצח | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

  3. אגוזים עם דבש - תדלוק איכותי למוח ולגוף
    הצירוף של אגוזים עם דבש מספק מענה תזונתי מאוזן לתפקוד המוח והגוף. הדבש מכיל בעיקר גלוקוז ופרוקטוז, סוכרים פשוטים הנספגים במהירות ומספקים מקור אנרגיה זמין לתאי השריר ולמערכת העצבים המרכזית. האגוזים, לעומתו, עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות, חלבון, סיבים תזונתיים, מגנזיום וויטמין E - רכיבים שמאטים את קצב עליית הסוכר בדם, מאריכים את תחושת השובע ותורמים להפחתת דלקתיות ולשמירה על בריאות כלי הדם. נוסף לכך, כשהגלוקוז מהדבש נכנס לדם, הלבלב מפריש אינסולין, והאינסולין לא רק מסייע להכניס את הסוכר לתאים, אלא גם משפר כניסה של חומרים נוספים כמו חומצות אמינו (מהחלבון שבאגוזים) וחומצות שומן לתאים. כלומר, השילוב של דבש ואגוזים יוצר סביבה הורמונלית שמאפשרת ניצול יעיל יותר של אנרגיה.

*שיר אלפי-זגר היא דיאטנית קלינית בכירה של כללית במחוז דן – פ"ת