mako
פרסומת

הטרנד החדש ברשת: קפה קר עם טחינה ומייפל - בריא או מיותר?

קפה קר עם טחינה גולמית, מייפל, חלב ומלח - זהו הטרנד החדש שמציף את הרשתות החברתיות וזוכה להמלצות חמות ממשפיעניות כמו אנה ארונוב. השילוב המפתיע יוצר משקה עשיר, משביע וטעים במיוחד, אבל האם הוא באמת בריא? דיאטנית קלינית בכירה מסבירה

מערכת mako בריאות
mako בריאות
פורסם:
אנה ארונוב
צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27 א'
הקישור הועתק

הטרנד החדש שמשגע את הרשתות החברתיות כולל שילוב מפתיע במיוחד: קפה קר עם טחינה גולמית, מייפל, חלב וקצת מלח. המשקה הזה, שכבר זכה להמלצות חמות ממשפיעניות כמו אנה ארונוב, מחבר בין מרירות הקפה, מתיקות המייפל והשומניות הייחודית של הטחינה - ויוצר יחד משקה עשיר, משביע ובעיקר טעים. כעת שיר אלפי-זגר, דיאטנית קלינית בכירה של כללית במחוז דן, מסבירה האם מדובר בשילוב בריא או בקלוריות מיותרות במסווה.

הרכב תזונתי

מבחינת הרכב תזונתי, המשקה המדובר מכיל בערך 165-200 קלוריות, תלוי בסוג החלב שבו משתמשים. בחלב 3% נקבל כ-90 קלוריות, בחלב דל שומן כ-50 קלוריות, ובחלב צמחי (ללא תוספת סוכר) כ-30-40 קלוריות בלבד. הטחינה מוסיפה שומנים בריאים וגם סידן, ברזל וסיבים תזונתיים, שתורמים לתחושת שובע ומזינים את הגוף.
המייפל מוסיף טעם מתוק וטבעי, אך חשוב לזכור שמדובר בסוכר לכל דבר (גם אם נשתמש בדבש או סילאן).

האם המשקה בריא?

התשובה היא כן, אבל כל עוד הוא משתלב כחלק מתפריט מאוזן. בהשוואה למשקאות קפה מתוקים אחרים, כמו פרפה או אייס קפה עם סירופים תעשייתיים, מדובר בבחירה מזינה בהרבה. הוא תורם שומנים טובים, מעט נוגדי חמצון, סידן וחלבון ומשאיר תחושת שובע לאורך זמן רב יותר.

למי זה מתאים?

זהו פתרון מצוין כארוחת ביניים או תחליף לנשנוש מתוק. הוא פחות מתאים כמשקה בוקר קליל או כתוספת ליד עוגה - כי אז אנחנו כבר נכנסים לאזור של עודף קלוריות וסוכר. המשקה יכול להתאים גם לאנשים שמחפשים לשלב שומנים בריאים בתפריט, אך פחות מומלץ, למשל, למי שצריך להקפיד על תפריט דל שומן או לסובלים מכבד שומני.

שיר אלפי - זגר , דיאטנית קלינית בכירה של כללית במחוז דן - פ"ת