mako
פרסומת

בלי לשבור דיאטה ובלי לצום: איך לאכול נכון בזמן החופשה?

נוסעים לחופשה במלון החג? זה לא אומר שזה אמור לעלות לכם בקלוריות עודפות. הטיפים הבאים יעזרו לכם לנהל את האכילה בצורה נבונה, בלי לוותר על ההנאה

יובל גרטנלאוב דיין
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
בופה
צילום: By Dafna A.meron
הקישור הועתק

בתי המלון בארץ מציעים לנופשים שפע של אוכל טעים ומפתה. לצד הבופה העשיר והמפתה, עולה השאלה איך להתנהל נכון מול, בלי לסיים את החופשה בתחושת כבדות, אי-נוחות או עלייה מיותרת במשקל. אם אתם מתכננים לבלות את ימי החנוכה בבית מלון או סתם לקחת

תכנון מראש

פני שאתם ניגשים לקחת צלחת, תעשו סיבוב קצר בחדר האוכל. הסתכלו על כל העמדות, ראו מה מוצע, מה קורץ לכם ומה מתחשק לכם לאכול מכל המבחר הגדול. זה יעזור לכם לתכנן את הארוחה ולבחור בחוכמה.

בחרו צלחת בגודל בינוני

פעמים רבות אנחנו "אוכלים עם העיניים". צלחת גדולה מדי עלולה לגרום לנו למלא אותה עד אפס מקום, ולרוב נאכל הכול בלי להתייחס לתחושות הרעב והשובע. התחילו בצלחת בינונית, מקסימום, אם לא תשבעו – תמיד אפשר לקום ולקחת עוד (וככה גם תגדילו את מספר הצעדים היומי שלכם).

הרכיבו צלחת מגוונת ומאוזנת

מלאו את הצלחת בכל אבות המזון החיוניים:

  • התחילו בירקות: בחרו מגוון של ירקות – סלט ירקות, אנטיפסטי או ירקות מאודים (אפשר לשלב מכמה סוגים). הירקות עשירים בסיבים תזונתיים המעניקים תחושת שובע ומסייעים לעיכול.
  • הוסיפו חלבון: בחרו מקור איכותי לחלבון כמו ביצה, שקשוקה, גבינות רזות או טונה. החלבונים תורמים לתחושת שובע לאורך זמן ושומרים על מסת השריר.
  • שלבו פחמימות - אבל בחוכמה: העדיפות לשלב פחמימה מלאה (כמו לחם מלא). יחד עם זאת, בחופשה, כשיש הרבה פיתויים, לפעמים בא לנו דווקא מאכלים שאנחנו פחות אוכלים ביום-יום. לכן, ההמלצה שלי – בחרו לכם מקור פחמימה מהאפשרויות הקיימות שבאמת בא לכם, בין אם זו פרוסת לחם, לחמנייה קטנה או אפילו בורקס. שימו לב לכמות ותיהנו מהבחירה שלכם.
  • שתו מים לפני ובמהלך הארוחה - בחופשות אנחנו נוטים לפעמים לשתות פחות מים. מים חיוניים לפעילות תקינה של כל מערכות הגוף והם חשובים לתחושת שובע. וותרו על השתייה המתוקה הזמינה בשפע – היא מוסיפה קלוריות מיותרות. קחו לכם כוס מים, שתו אותה, ורק אז התחילו לאכול.

    זוג מתאמן בחדר כושר
    אם יש חדר כושר במזון - נצלו את ההזדמנות | צילום: Bojan Milinkov

אכלו בהנאה ובמודעות

אכלו לאט, לעסו היטב את האוכל, תיהנו מהאווירה המרגיעה של החופשה ומהזמן המשפחתי. ברגע שאתם מתחילים להרגיש שובע, עצרו את האכילה, גם אם נשאר עוד אוכל בצלחת. אין צורך לסיים הכל "רק כי חבל".

קינוחים - לבחור באופן מושכל

אם בא לכם לקנח במנה מתוקה, עשו שוב סיבוב, בדקו את האפשרויות ובחרו את האפשרות שהכי קורצת לכם. קחו מנה קטנה בצלחת קטנה, ושבו לאכול אותה ברוגע ובכיף. אפשר גם ליהנות מפירות טריים, שהם אופציה מתוקה ובריאה. מומלץ לחלוק את הקינוחים עם השותפים לחופשה.

גיוון הארוחות

זכרו, שלרוב החופשה נמשכת מספר ימים. לכן, מומלץ לגוון בארוחות וכל יום לטעום מנות אחרות. כך לא תרגישו שפספסתם משהו, תיהנו ממגוון גדול יותר של טעמים, ותרגישו שפינקתם את עצמכם ללא שום תחושת פספוס.

בופה בבית מלון
מי אמר שאי אפשר ליהנות מאוכל טוב וגם לשמור על הבריאות? | צילום: ANAID studio, shutterstock
פרסומת

היו פעילים גם בחופשה

פעילות גופנית חשובה מאוד. בחופשה, במיוחד אם היא בסגנון "בטן-גב", אנחנו נוטים לשבת הרבה ולהיות פחות פעילים, מה שעלול לתרום לעלייה במשקל. לכן, גם בחופשה כדאי לשמור על פעילות. שלבו יותר הליכות יומיות, טיילו ברגל מסביב למלון, עשו שחייה בבריכה, ולרציניים שביניכם – לכו לחדר כושר במלון או השתתפו בחוגים ובפעילויות שהמלון מציע.

והכי חשוב – אל תשכחו ליהנות, להטעין מצברים ולחזור עם כוחות מחודשים להמשך השגרה.

הכותבת: יובל גרטנלאוב דיין, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, וטכנולוגית מזון בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא.