היתרונות המפתיעים של האננס לבריאות הלב והמעיים
התרגלנו לחשוב על אננס כפרי יקר - אבל מאז שהמחיר נחתך, הישראלים צורכים אותו יותר מתמיד. זה הזמן לגלות את היתרונות הבריאותיים של הפרי הטרופי הצהוב

אננס הוא פרי עם נראות יוצאת דופן - וגם יתרונות בריאותיים מפתיעים. לא קל לטפל בו ולהתמודד עם הקליפה העבה והמחוספסת, אבל האמיצים שיעשו זאת יזכו לא רק בפינוק קיצי מתוק ומרענן - אלא גם בחיזוק לבריאות הלב והמעיים.
משפר את תהליך העיכול
אננס מכיל אנזים ייחודי בשם ברומלין (Bromelain) אשר עשוי לסייע בפירוק חלבונים ולשפר את תהליך העיכול. הוא מעודד פעילות מעיים תקינה, ואם תאכלו אותו אחרי ארוחה עשירה, הוא יוכל להקל על תחושת הכבידות והנפיחות.
מכיל קומבו אנטי דלקתי
בנוסף, לפרי הצהוב והמשגע יש השפעה אנטי-דלקתית משמעותית. אננס עשיר בוויטמין C – אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר, התורם לחיזוק מערכת החיסון ומגן על תאי הגוף מפני נזקי חמצון. השילוב בין ויטמין C לבין ברומלין הופך את האננס למזון שתומך בהפחתת תהליכים דלקתיים בגוף.
טוב לבטן - וללב
יתרון בולט אחר של האננס קשור דווקא למערכת הלב. הסיבה: הוא מכיל אשלגן, מינרל חיוני המסייע לאיזון לחץ הדם ולהפחתת העומס על שריר הלב. יחד עם נוגדי החמצון שבפרי, נוצרת השפעה המקדמת את בריאות כלי הדם, מפחיתה דלקות ומסייעת בהגנה מפני תהליכים שמחלישים את תפקוד הלב.

מומלץ לשלב אננס כחלק מהתפריט היומי: מי שסובל מעיכול כבד או מתחושת נפיחות ימצא בו פתרון טבעי וטעים. כמובן, לאנשים עם רגישות לחומציות יתר מומלץ להגביל את הכמות ולהעדיף אננס בשל מאוד.
בשנים האחרונות מחירי האננס בישראל נחתכו בכ-50% הודות לפתיחת השוק לייבוא הפרי. הציבור הישראלי הצביע ברגליים - ומכירות האננס הוכפלו. לגמרי אפשר להבין את ההתלהבות: זה לא רק פרי טעים ומיוחד, אלא גם כזה שמספק שילוב מנצח של ברומלין, ויטמין C, אשלגן ונוגדי חמצון, התורמים לעיכול בריא, לחיזוק מערכת החיסון, להפחתת לחץ דם ולשמירה על בריאות הלב. אננס הוא לא רק טעים - הוא גם בריא ומזין, ושווה לתת לו מקום קבוע בתפריט היומי.
שירלי מלכה, דיאטנית קלינית באסותא רמת החייל