"שינה בשבילי היא סוד היופי הכי לא מוערך שיש" - ג'ניפר לופז שיתפה על הרגלי השינה שלה ואיך הם משפיעים על מראה הפנים הצעיר שלה. בניוזלטר שלה On The JLo בו היא משתפת על חייה האישיים היא התמקדה בחשיבות השינה.

 עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

"הייתה תקופה בחיי שבה נהגתי לישון שלוש עד חמש שעות בלילה", כתבה. "הייתי בסוף שנות ה-20 לחיי וחשבתי שאני בלתי מנוצחת". עד שיום אחד היא קיבלה התקף חרדה בגלל חוסר שינה: "לא יכולתי לראות בבירור, ואז הסימפטומים הגופניים שהיו לי התחילו להפחיד אותי. עכשיו אני יודעת שזה היה התקף קלאסי שנגרם כתוצאה מתשישות, אבל אפילו לא שמעתי את המונח באותו זמן".

היא כתבה כי המאבטח לקח אותה לרופא, והיא הייתה מבועתת. "חשבתי שאני משתגעת. שאלתי את הרופא אם אני משתגעת". הרופא של לופז יעץ לה לישון שבע עד תשע שעות בכל לילה, להימנע מקפאין ולתעדף פעילות גופנית כדי לאזן את עומס העבודה שלה. "הבנתי כמה חמורות יכולות להיות ההשלכות של התעלמות ממה שהגוף והנפש שלי צריכים", כתבה. "שם התחיל המסע שלי לבריאות".

לדבריה, השינה שלה הוכיחה את עצמה כצעד נהדר לא רק לבריאותה, אלא גם למראה החיצוני שלה. "אני חושבת על שינה כמו מכונת זמן קטנה. אתה שוכב ואתה נכנס למרחב שבו אתה משמר את עצמך, ואז אתה יוצא אדם חדש וצעיר ממה שהיית קודם", כתבה.

"לפעמים אני מתעוררת ואומרת, 'וואו! הרגע איבדתי 10 שנים מהפנים שלי!' זה מה ששנת לילה טובה יכולה לעשות, והיא מצטברת עם הזמן". 

איך שינה משפיעה על העור?

לופז סיפרה בעבר לווניטי פייר שאין לה בעיות להירדם. "אני לא צריכה לקחת מלטונין; אני לא צריכה לקרוא ספר, אני לא צריכה אפליקציית מדיטציה. ברגע שנגעתי בכרית אני בחוץ".

אולי הפחתה של 10 שנים זו קצת הגזמה אבל שינה בהחלט קשורה למראה החיצוני. "יש דבר כזה שנקרא שנת יופי", אמר מייקל ג'יי ברוס, פסיכולוג קליני ומומחה שינה למגזין SHAPE. "ככל שאנו מתבגרים, חוסר שינה משפיע עלינו בצורה עמוקה יותר ומופיע בצורה בולטת יותר על הפנים", והוסיף כי זה מסביר מדוע עיגולים שחורים וקמטוטים עשויים להופיע בשלב מאוחר יותר בחיים.

בנוסף, השינה מאפשרת לעור לייצר קולגן ולהחזיק מים, מה שמותיר אותו לח וגמיש. חוסר שינה יכול גם להשפיע על מערכת החיסון ולהשאיר את הגוף פגיע לפריחה ולבעיות הקשורות לעור.