mako
פרסומת

בריא ללב ושומר על הזיכרון: היתרונות הבריאותיים של סלט יווני

הסלט היווני הוא הרבה יותר ממנה קלילה - הוא דוגמה מצוינת לתזונה ים תיכונית שנחשבת לטובה במיוחד לבריאות הלב. בזכות השילוב בין ירקות טריים, שמן זית וזיתים, מתקבל סלט עם טעם נהדר וערכים תזונתיים רבים. אלו חמשת היתרונות של הסלט היווני

טל הדר ביתן
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
סלט יווני
סלט יווני | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
הקישור הועתק

הסלט היווני, שמביא איתו את כל הטוב של המטבח הים-תיכוני - ירקות טריים, גבינה מלוחה, שמן זית וזיתים -מצליח לשלב בין טעם עשיר לערכים תזונתיים מרשימים. הוא משביע, מרענן, ומתאים באופן מושלם לחיך הישראלי. טל הדר ביתן, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות במחוז דרום, מסבירה למה מדובר באחת המנות הבריאות והחכמות שתוכלו לשלב בצלחת.

  1. תורם לבריאות הלב
    הסלט היווני הוא דוגמה קלאסית לתזונה ים תיכונית - כזו שלא רק טעים לאכול אותה, אלא גם עוזרת לשמור על הלב. השילוב בין שמן זית, ירקות טריים וזיתים מספק שומנים טובים ונוגדי חמצון, שתורמים לאיזון לחץ הדם ולעזרה באיזון רמות הכולסטרול. כל זה קורה בלי מאמץ - פשוט לשים בצלחת ולאכול.
  1. שמן זית - לא רק לסלט, אלא גם למוח
    מעבר לטעם המשובח, שמן זית איכותי הוא אחד השומנים הבריאים ביותר שיש. הוא עשיר בנוגדי חמצון שתומכים בבריאות המוח, ויכולים לעזור לשמור על הזיכרון ועל חדות מחשבתית גם בהמשך החיים. מחקרים מראים שצריכה קבועה שלו קשורה להפחתת הסיכון לירידה קוגניטיבית - וזו לגמרי סיבה להוסיף עוד טיפה לצלחת.
סלט יווני
סלט יווני | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
  1. גבינת פטה: מקור חלבון עם סידן
    פטה אולי נחשבת לגבינה עם אחוזי שומן גבוהים, אבל היא מגיעה בכמות קטנה ומדויקת - כזו שמספקת גם טעם עשיר וגם ערכים תזונתיים חשובים. היא מקור לחלבון איכותי ולסידן שתורם לבריאות העצמות. ומי שבוחר בגבינות עיזים או כבשים, עשוי ליהנות גם מעיכול קל יותר - בונוס נחמד למי שמרגיש שגבינות בקר פחות מתאימות לו.
  1. ירקות טריים: הבסיס שנותן את הטון
    הכוכבים של הסלט היווני הם הירקות: עגבניות, מלפפונים, פלפלים ירוקים, בצל סגול - כל אחד מוסיף צבע, טעם, ומרקם אחר. אבל מעבר לזה, הם מספקים גם ויטמינים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שתורמים לבריאות כללית, לעיכול תקין ולתחושת שובע. כשמשלבים אותם עם שומן טוב וחלבון, כמו בשילוב הקלאסי של הסלט הזה - הם נספגים טוב יותר, ויוצרים יחד מנה שהיא גם טעימה וגם מזינה.