נכון, קלוריות הן האויבות המרות של כל דיאטה, אבל כמו בכל דבר בחיים – יש ויש. אם אתם מבססים את הדיאטה שלכם רק על מוצרים עם "אפס אחוז שומן, אפס אחוז סוכר ואפס קלוריות", סביר להניח שהגוף שלכם זועק לעזרה. גוף בריא זקוק לוויטמינים ומינרלים, ויש סיבה שתזונה נכונה מבוססת על ירקות ופירות – אבל לא רק. הנה, למשל, כמה מזונות שכדאי להוסיף לעגלת הסופר (משקל ל-100 גרם), בין אם אתם עסוקים בצמצום היקפים או לא.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

שרימפס – 99 קלוריות

בין אם הם קטנים או גדולים, שרימפסים מכילים יחסית מעט קלוריות והמון חלבון, כמו גם ויטמין B12, B3 והמון מינרלים כמו סלניום. חוץ מלהוסיף אותם לפאד תאי, אפשר גם לבשל אותם בתור מנת פתיחה ולהגיש עם מטבל, או אפילו להוסיף לסלט.

תותים – 32 קלוריות

זה נראה כאילו תותים אמורים להיות מעדן מושחת, אבל האמת היא שאם מוותרים על הקצפת, אפשר לנשנש אותם בכיף בלי לדאוג יותר מדי. חוץ מהעובדה שהם מתוקים וטעימים, הם מכילים גם המון ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים.

2 חתיכות של סלרי (צילום: 2sxc, SXC1)
טעים כנשנוש ופשוט דל קלוריות | צילום: 2sxc, SXC1

קלמנטינה – 47 קלוריות

עוד אופציה מתוקה לקנח איתה ארוחה היא הקלמנטינה, שאמנם מבאס קצת לקלף אותה אבל שווה להשקיע: ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים כבר בפנים, על חשבון הבית.

סלרי – 16 קלוריות

הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, סידן, אשלגן וויטמין C, אבל עזבו את כל זה – כיף ללעוס אותו כי הוא פריך ומתפצפץ בשיניים. צרפו אותו לכל צלחת ירקות והגישו עם גבינה או מטבל, נגיד.

אבטיח – 30 קלוריות

חוץ מהעובדה שהוא עשוי ברובו ממים, שזה תמיד טוב, אבטיח מכיל גם לא מעט דברים טובים כמו ויטמינים A ו-C ואשלגן ויש בו מעט סוכרים יחסית לטעם המתוק שלו. אם אתם מוותרים על הגבינה הבולגרית בצד, יכול להיות לכם יופי של קינוח מרענן.

פטריות שיטאקה בקערה ליד פטריה בודדת על מצע במבוק (צילום: YinYang, Istock)
טעימות ורזות. ובריאות | צילום: YinYang, Istock

עוד ב-mako בריאות:
>> שטח ההפקר: מאות גניבות מתרחשות מדי יום בבתי החולים
>> טבעונות זה פשוט: כך תעשו את השינוי
>> שותים הרבה מים כדי להימנע מהנגאובר? זה לא עובד

חזה עוף – 114 קלוריות

בשר? דל קלוריות? אכן כן. כפי שכל מתאמן יודע, חזה עוף אפוי או מבושל נחשב לאחד המזונות שמכילים חלבונים נקיים בלי שומנים כמעט, כמו גם ויטמין B12 ושלל מינרלים. לא מדובר כמובן על שניצל מטוגן – למרות שאם כבר אתם מטגנים משהו, עדיף שזה יהיה עוף מאשר בשר אחר. 

פטריות – 22 קלוריות

יש כמובן המון סוגים של פטריות כולל שמפיניון, יער, כמהין וכו, אבל רובן ככולן מכילות ערכים תזונתיים מדהימים (כמו ויטמינים B ו-D) במעט מאוד קלוריות. שלא לדבר על העובדה שהן פשוט טעימות לנשנוש, או כתוספות לסלט.

שזיף – 46 קלוריות

יש לא מעט יתרונות לשזיפים – הם מסוגלים להפחית לחץ דם, לסייע בשמירה על העור ולסייע לפעילות מעיים תקינה, הודות לעובדה שיש בהם סיבים, מינרלים נוגדי חימצון ואשלגן. שימו רק לב לכמויות אם אתם הולכים על שזיפים מיובשים.

ביצים קשות (צילום: thinkstock)
בביצה אחת יש 83 קלוריות | צילום: thinkstock

ביצה – 143 קלוריות

זה אמנם נשמע יחסית הרבה, אבל רובנו לא באמת צורכים 100 גרם ביצה אלא אחת או מקסימום שתיים, ובכל ביצה יש כ-83 קלוריות בלבד. נכון, כולסטרול וכאלה, אבל בביצה יש גם חלבונים איכותיים מן החי ואחוזים גבוהים של ויטמין B12. נסו אולי לוותר על החלמון הצהוב ואז בכלל אין ממה לחשוש.

טופו – 76 קלוריות

טבעונים מחבבים אותו במיוחד כמקור מן הצומח לסידן וחלבון, ולמרות שהוא מעובד מפולי סויה אין בו רכיבים מלאכותיים או כולסטרול ושומן רווי, אלא דווקא אומגה 3. אפשר בהחלט לבשל אותו עם רוטב או לצרוב קלות ולהוסיף לסלט בלי חשש או רגשות אשם.

ארטישוק - 47 קלוריות

הירק הלא מאוד פופולרי הזה מכיל ריכוז יפה בהחלט של ויטמין A, סיבים תזונתיים ומינרלים כמו סידן, מגנזיום ואשלגן. כך שבהחלט כדאי להתרגל אליו, בין אם בצורת ממרח, ירק מבושל או עם מטבל.

>>  איך מורידים 3 קילו בחודש?