אם אתם מתכוונים לבלות את כל הקיץ הזה בחוף הים עם משחקים בחול, כדאי שתכירו את החברים הכי טובים שלכם העונה: החיידקים. אנחנו כבר יודעים שקורה מדי פעם שיש זיהום מהביוב בחופים השונים בארץ, ומשרד הבריאות מזהיר לעיתים שלא להיכנס למים. אבל, מה שלא מזהירים אותנו ממנו אף פעם הוא הזיהום שקיים דווקא בחול.

 >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

חוקרים גילו כי החול בחוף הים מזוהם בבקטריות הרבה יותר מאשר המים. מחקר חדש שנעשה בנושא חושף כי חיידקי אי-קולי ואנטרוקוקוס שורדים זמן רב יותר בחול מאשר במים. אתם בטח חושבים שזה לא נורא כל כך, כי מים נכנסים לנו לפה וחול לא כל כך, אבל החוקרים מצאו שחפירה בחול או התכסות בו קשורה באופן ישיר להתפרצות של מחלות מעיים.

המחקר נערך על דגימות חול ומי ים מחופים שונים, ומטרתו הייתה לבדוק היכן החיידקים מתים מהר יותר: במים או בחול. התוצאה היו חד משמעיות, חיידקים שורדים הרבה יותר זמן בחול. אבל אפשר להירגע, מומחים מסבירים כי מחלות שנדבקים בהן דרך החול הן לא כל כך רציניות - הן פשוט בעיקר לא נעימות. מה גם שהידבקות מהחיידקים שבחול תלויה בריכוז שלהם, ולרוב לא מדובר על ריכוזים מסוכנים.

>> עוד ב-mako בריאות:
שום, זעתר ומרק כתום: כל הדרכים הטבעיות לטפל בבטן כואבת
מתי עדיף להתקלח- בבוקר או בערב?
מה אתם באמת יודעים על מסטיקים? הנה העובדות

"באופן כללי, הסביבה שלנו היא לא סביבה סטרילית, ואפילו ממש רחוק מזה", אומר ד"ר רונן בן עמי, מומחה למחלות זיהומיות ומנהל היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי סוראסקי תל-אביב."זה נכון גם לגבי חוף הים וגם למי הים. באופן כללי ריכוז החיידקים בסביבה שלנו עולה בעונת הקיץ. הטמפרטורות החמות מעודדות צמיחה של מושבות של חיידקים".

כל זה לא אמור לגרום לאנשים להתרחק מהים או לא לנפוש על חוף הים אבל כדאי לנקוט בכמה אמצעי זהירות פשוטים. "שימו לב לפציעות בעור ולפצעים פתוחים, ונסו למנוע כניסה של מים וחול לתוך הפצעים הללו. אם יש פציעה בזמן שאתם בים, הפעולה המיידית צריכה להיות שטיפה טובה במים נקיים ואם יש בהישג ים תמיסה של אלכוהול, גם כדאי לחטא את זה. בכל מצב בו רואים סימנים מוקדמים של אודם בעור, חום עולה, צמרמורת או נפיחות - זה סימן לזיהום וצריך לגשת לרופא בהקדם", אומר ד"ר בן-עמי. "בנוסף, אם מדובר באוכלוסיות פגיעות יותר לזיהומים, כמו אנשים עם מחלות כרוניות כמו סוכרת, מחלות כבד או אנשים שמטופלים בתרופות שמדכאות את מערכת החיסון - כדאי להתייעץ עם הרופא לפני פעילות בחוף הים".

אגב, מי שנדבק בחיידקי מעיים כאלה לא צריך טיפול תרופתי, אלא רק לסבול כמה ימים עד שזה עובר. אבל אם בכל זאת אתם רוצים לבלות בילוי בים מבלי לבלות יומיים לאחר מכן בשירותים, תשבו על שמיכה רחבה ותסתכלו על החול מרחוק, בלי לגעת. או בעצם, אולי אין לכם כל כך מה לעשות. ואל תהססו להביא ג'ל אלכוהולי לבילוי בחוף, זה יכול לעזור להילחם בזיהומים.

>> מה אתם אוכלים לארוחת בוקר? ומה באמת כדאי לכם לאכול במקום?