חוקרים מאוניברסיטת פקין ומכון פסטר בשנחאי גילו שנגיף הקורונה התפתח לשני זנים – אחד תויג זן "L" והשני זן "S". לפי צוות החוקרים, זן ה-L החדש יותר מתפשט במהירות גבוהה יותר ואחראי לכ-70 אחוז מהמקרים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

עם זאת, הזן הישן יותר, זן ה-S, היה הזן הראשון שהיה ידוע של הקורונה, זן עדין יותר, פחות מידבק, שכעת הופך לזן הנפוץ יותר שמדביק אנשים. אדם שעבר בדיקה גנטית ונמצא כנשא של הנגיף ב-21 בינואר השנה, הראה שאפשר להידבק בשני סוגי הזנים.

במאמר שפורסם לאחרונה, כתבו החוקרים: "בעוד שסוג ה-L היה נפוץ יותר בשלבים הראשונים של ההתפרצות בווהאן, שכיחותו של סוג זה התחילה לרדת עוד בינואר 2020. הם סבורים כי ההתערבות האנושית בטיפול בנגיף היא שהובילה לירידה בתפוצתו של זן L.

ולמרות שזן S עדין יותר, כיוון שמרבית הטיפול הופנה לזן האגרסיבי יותר, זה הוביל לכך שדווקא הזן הפחות אגרסיבי הוא שהלך ונעשה נפוץ יותר. אותה "התערבות אנושית" שמצוינת על ידי החוקרים, היא ככל הנראה אשפוז של חולים הנושאים את הנגיף ובידוד של אזורים שבהם הנגיף התפשט במהירות.

עוד על נגיף הקורונה:

>> מידע חדש: חולי קורונה ללא תסמינים לא מידבקים
>> מצטיידים לקראת הקורונה: זה מה שצריך בבית
>> פריצת דרך במציאת תרופה למגפה?

החדשות הפחות טובות הן שתגלית זו, על הימצאותם של שני זנים שונים שתוקפים במקביל, עשויה להקשות מציאת חיסון. מנגד, יש רצון עז ודחיפות למציאת חיסון או תרופה למחלה ומדענים רבים ברחבי העולם עובדים לילות כימים כדי להגיע לפריצת דרך שתאפשר למגר את המגפה.