מחקר חדש שנערך באוניברסיטת מגיל (McGill) בקנדה קובע כי עישון עלול לגרום לנזק מוחי. במחקר, שנערך על קבוצה של 500 נבדקים, ובדק את קליפת המח של מעשנים, מעשנים לשעבר ולא מעשנים, התגלה כי העישון יוצר דילול של אזורים קריטיים בקליפת המוח.

קליפת המוח חשובה במיוחד משום שבה מתבצעים תהליכי חשיבה מורכבים כמו זיכרון ושפה. בסריקות המוח שנעשו על הנבדקים התגלה כי אצל אלה שעישנו בעבר, קליפת המוח הייתה דקה יותר מאשר בקרב נבדקים שלא עישנו בעבר. עוד מצאו החוקרים, כי כאשר מפסיקים לעשן, קליפת המוח משתקמת, אבל מדובר בתהליך ארוך וחלקי בלבד. כראייה, אצל מעשנים כבדים לשעבר, שהפסיקו לעשן לפני 25 שנים, קליפת המוח הייתה דקה יותר מנבדקים לא-מעשנים.

>> וגם: איך תדעו אם נדבקתם בשפעת?

בעיות ביכולת החשיבה והזיכרון

תהליך הדילול של קליפת המוח אמנם מתקדם ככל שגילנו עולה, אך מסקנות המחקר מוכיחות כי עישון עלול לזרז את התהליך, ובכך את להעלות את סיכויי המעשן לפתח הידרדרות מנטאלית וקוגניטיבית הקשורות לעובי קליפת המוח.

"מעשנים צריכים לדעת שסיגריות יכולות לזרז את תהליך הידלדלות קליפת המוח, מה שעלול להוביל לבעיות ביכולת החשיבה ובזיכרון" טוען ד"ר שריף קארמה, מוביל המחקר. "בנוסף, תהליך הידלדלות קליפת המוח ממשיך גם שנים לאחר שמפסיקים לעשן".

(מקור)

* ייעוץ רפואי: ד"ר עידו שטראוס, מומחה לנוירוכירורגיה, היחידה לנוירוכירורגיה תפקודית, המערך הנוירוכירורגי, המרכז הרפואי איכילוב 

>> אל תגידו לא ידענו: מהן הבדיקות שמאבחנות סרטן?