mako
פרסומת

חוקרים בסין: צריכת בצל מפחיתה סיכון לסרטן המעי הגס

מדענים מסין מצאו יתרון מפתיע לבצל: צריכת 44 גרם בצל ביום יכולה להפחית משמעותית את הסיכון לפתח סרטן מעי גס, הסרטן השני בשכיחותו בישראל

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
בצל קצוץ
צילום: Gaelle Marcel, Unsplash
הקישור הועתק

חוקרים מצאו שכמות קטנה של בצל הגינה – 44 גרם בלבד – יכולה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס. בצל הגינה הוא שם כולל לסוגי בצלים שונים, כמו בצל לבן, בצל סגול ובצל ירוק. נוסף לכך גם שום וכרישה נכללו במחקר וגם הם נמצאו יעילים בהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.

המחקר נעשה על ידי מדענים מבית החולים האוניברסיטאי בסין (First Hospital of China Medical University), במהלכו נבדקו 1,666 גברים ונשים. אלו שאכלו 74 גרם בצל (כחצי בצל בינוני) ביום – נמצאו בסיכון נמוך יותר ב-79 אחוז לפתח סרטן המעי הגס בהשוואה למשתתפים שאכלו פחות מזה. מחבר המאמר על המחקר, ד"ר ז'י לי, אמר ש"נראה שישנה מגמה – ככל שאוכלים יותר מקבוצת בצלי הגינה, כך ההגנה טובה יותר".

החוקרים ציינו שפעולות כמו חיתוך ומעיכת השום הגבירו את היעילות של אותן תרכובות המפחיתות סיכון לסרטן. אך אם אתם מרתיחים את הבצל שלכם, זה יכול להפחית את היעילות שלהן. סרטן המעי הגס הוא הסרטן השני בשכיחותו בארץ, בקרב גברים ונשים כאחד. סרטן זה יכול להיות קטלני והוא נפוץ יותר בקרב בני 50 ומעלה.

עוד ב-mako בריאות:
פרסומת

התסמינים של סרטן המעי הגס כוללים בין היתר: דם ביציאות, ירידה לא מוסברת וחדה במשקל, שינויים בהרגלי היציאות שנמשכים בין חודש וחצי לחודשיים וכאבי בטן חוזרים ונשנים. אם חוויתם אחד או יותר מהתסמינים הללו, כדאי להיוועץ ברופא. התסמינים הללו לא בהכרח אומרים שאתם סובלים מסרטן המעי הגס, אך הם צריכים להדליק אצלכם נורה אדומה. חשוב לציין שסיכויי ההחלמה עולים ככל שהמחלה מתקדמת מוקדם ולכן תמיד מומלץ להיבדק, גם אם ישנו ספק קטן.