שמישהו יעדכן את הברכה הפופולרית "אושר, יושר, כושר ועושר", כי מתברר שמדובר לפחות בשלוש כפילויות מיותרות: מחקר חדש שנערך באוניברסיטאות אוקספורד וייל, ופורסם באתר The Lancet, מצא כי הקשר בין פעילות גופנית לאושר חזק בהרבה יותר מהקשר שבין כסף לאושר.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

המחקר רחב ההיקף, שנערך בקרב 1.2 מיליון אמריקאים, שאל את משתתפיו את השאלה: "כמה פעמים חשתם ברע מבחינה מנטלית ב-30 הימים האחרונים, למשל, עקב לחץ, דיכאון או בעיות נפשיות?". בנוסף נתבקשו המשתתפים לספק מידע על השכר שלהם.

התוצאות הראו כי אנשים שאינם פעילים מבחינה גופנית חשו ברע בממוצע של 18 יום מעל אלו שמתאמנים באופן קבוע. עם זאת, הנתון היותר קריטי הוא שמשתתפים שהיו פעילים מבחינה גופנית הרגישו טוב באותה המידה כמו אנשים שלא מתאמנים, אך מרוויחים משכורת שגדולה יותר ב-25 אלף דולר בשנה (כ-7,700 ש"ח בחודש) מאשר זו של המתאמנים.

בחורה מתאמנת (צילום: Jacob Lund, shutterstock)
פעילות גופנית משפיעה על רמת האושר יותר מכסף | צילום: Jacob Lund, shutterstock

לא צריך להיות ספורטאי מקצועי כדי ליהנות מההטבות הנפשיות של פעילות גופנית 

לפי החוקרים, יש שתי מסקנות חשובות מהמחקר. הראשונה היא שלא חובה להיות ספורטאי הארדקור בשביל להגיע למצב שבו יתרונות הפעילות הגופנית מובחנים ומשפיעים על רמת האושר. רמות האנדורפינים במוח עולות לאחר כ-20 דקות מתחילת האימון, כך ש-17 דקות של הליכה ביום יכולות להשפיע דרמטית על הבריאות הכללית ומצב הרוח. גם פעולות יומיומיות כמו ניקוי הבית יכולות לגרום להבדל ברמות מצב הרוח של אנשים פעילים לעומת אלה שאינם פעילים.

עוד ב-mako בריאות:
>> מהי התסמונת שגרמה למיכל אנסקי לשיתוק בפנים?
>> 7 מילים יומיומיות שגורמות לנזק פסיכולוגי
>> מחקר בינלאומי: 1 מכל 5 אנשים מת בגלל תזונה 

שנית, מחקרים קודמים טענו שכסף אכן יכול לגרום לאושר בצורה של שביעות רצון מהחיים, אבל בשביל שרמות האושר יהיו משמעותיות השכר צריך להיות יותר מ-23,500 ש"ח בחודש. כך שמשכורת גבוהה יכולה לגרום לשיפור ברמות האושר רק מנקודת סף מסוימת ומשם והלאה הכסף כבר אינו משמעותי לאושר, בעוד פעילות גופנית יכולה להשפיע על כולם, כל הזמן.