mako
פרסומת

שלשולים וכאבי בטן: מתגברות התלונות על מיחושי קיבה במרפאות

בימים האחרונים חלה עלייה במספר הפניות למרפאות בשל תלונות על מיחושי בטן. רופא: "נראה כי שילוב מזג האוויר החם והחשיפה לסוגי מזון מסוימים ששהו זמן ממושך בשמש מוביל לעלייה במספר הפניות". וגם: מדוע בילוי בים ובבריכה מגביר את הסיכון?

מיכל הלפרין
פורסם: | עודכן:
מיון ספרא
יותר כאבי בטן בעונת הקיץ | צילום: נעמה פרנק עזריאל
הקישור הועתק

הקיץ בעיצומו, וכמו בכל שנה נראה כי גם הפעם התלונות על מיחושי בטן אופייניים מתגברות. שירה מאזור המרכז אוכלת פעמיים בשבוע סלט לארוחת הצהריים במקום קבוע בסמוך למקום עבודתה. "קניתי כהרגלי סלט 'בהרכבה', אבל כבר בשעות אחה"צ הייתי פשוט מושבתת עם כאבי בטן ממש קשים. גם ביום למחרת סבלתי ממיחושים ממש קשים".

גם דור, שיצא עם משפחתו לטיול באזור הדרום סבל מאותה תופעה: "נסענו לטיול משפחתי באזור הנגב. אכלנו בעגלת קפה ואחרי כמה שעות התחלנו להרגיש כאבי בטן ממש לא נעימים. הבן שלי אפילו ביקש תרופה להקלת המצב".

שילוב בין מזג אוויר לאי-טיפול נכון במזון

ד"ר אורי בלה, מנהל מרכז בריאות הילד של כללית במודיעין במחוז מרכז מציין כי בימים האחרונים חלה עלייה בתלונות הכלליות בנושא מיחושי קיבה. "נראה כי התופעה השכיחה בקיץ מניעה את הישראלים למרפאותמסוימים ששהו זמן ממושך בשמש מוביל לעלייה במספר הפניות שמגיעות אלינו", הוא מסביר. "מזון שלא מאוחסן בתנאי קירור מתאימים, אי-שטיפה יסודית של פירות וירקות וסיבות דומות עלולות לגרום למיחושי בטן ושלשולים".

כאבי בטן
כאבי בטן | צילום: שאטרסטוק

גם ד"ר זאהי סעיד, מומחה לרפואת משפחה בכללית, מבחין בעלייה במספר הפניות. כמו כן, הוא שם לב לתופעה מעניינת שמחייבת תשומת לב: "מגיעים אליי לא מעט אנשים שסובלים מהבעיה, לאחר ששהו זמן ממושך בבריכות ובחופי הים. לעיתים, המזון שהביאו עמם מהבית פשוט התקלקל בזמן השהייה בשמש, כיוון שלא נשמר בקירור. מדובר בעיקר במזונות כגון: סלטים מוכנים שמכילים מיונז, חומוס ועוד. אלה שנוטים להתקלקל במהירות ללא אחסון בתנאי קירור". במקרים של יציאה מהבית בימי הקיץ, הוא ממליץ להצטייד בצידנית או להצטייד במזון שאינו דורש קירור.

החדשות המעודדות, לדברי ד"ר בלה, הן שבמרבית המקרים התופעה המטרידה חולפת לאחר יום-יומיים. "במקרה כזה חשוב להקפיד על שתיית נוזלים מספקת למניעת התייבשות, מנוחה ואכילת מזון קל. בייחוד בימי הקיץ חשוב להקפיד לאחסן מזון בתנאי קירור מתאימים ולהקפיד על תנאי היגיינה מתאימים לרבות שטיפת ידיים לפני טיפול במזון ולפני שמתחילים לאכול".