שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן, הגיע היום (ב') לביקור ב"מרכז טל" לרפואה אונקולוגית אינטגרטיבית במרכז הסרטן בביה"ח שיבא. את השר ליוו בביקורו זוהר ויענקל'ה יעקובסון, מייסדי מרכז טל המנציח את בתם טל ז"ל, הפרופ' שלמה נוי - מ"מ מנהל המרכז הרפואי המשולב שיבא,  ד"ר רענן ברגר, מנהל מרכז הסרטן, ד"ר נוח סמואלס, מנהל רפואי מרכז טל וד"ר יאיר מימון, מנהל המחקר במרכז.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

במהלך הביקור הוצגה לשר הפעילות כ"מרכז מצוינות" בתחום הרפואה האינטגרטיבית וכן מחקר קליני בצמחים, יחיד מסוגו, המתרגם ידע של אלפי שנות רפואה מסין אל עולם הרפואה המערבי, הנתמך ע"י קרן אדליס. "התרשמתי מההתפתחות המחקרית והמדעית במרכז טל. אנו רואים במאבק בסרטן יעד לאומי ופועלים בכל דרך להביא מזור למחלה הקטלנית", אומר ליצמן. "לרפואה הטבעית יש מקום במערכת הבריאות והחוכמה היא לשלב את הטוב מכל דרך, כדי להביא רפואה לציבור". 

לפי ד"ר יאיר מימון, מנהל המחקר, מטרת המחקר היא להוכיח את יכולותיה של פורמולה צמחית לחזק את מערכת החיסון בזמן טיפולים כימותרפיים וזאת ללא הפרעה ופגיעה בפעילות הטיפולים האנטי סרטניים הניתנים ע"י האונקולוג המטפל. "לא מזמן ייצגנו את ישראל בקונגרס שערך הארגון הבינלאומי לרפואה אונקולוגית שהתקיים באוניברסיטת הרווארד, הצגנו בפניהם את המחקר בצמחי מרפא", הוא אומר. "אנו חלוצים כיום בעולם הרפואה המערבי, ביכולת לתרגם אלפי שנות ידע מעולם הרפואה הסינית, דרך המעבדה, אל הסטנדרטים לבטיחות ויעילות של עולם הרפואה המערבי. אנו ממשיכים לפעול במשותף בציר האינטגרטיבי שבין ארה"ב – סין וישראל".

בהקשר הזה, חשוב גם להדגיש שיש צורך בפיקוח על הרפואה המשלימה בתחום האונקולוגיה. "המציאות היום מורכבת מכיוון שאנו רואים יותר ויותר חולי סרטן אשר פונים למומחים או יועצים פרטיים מסוגים שונים מחוץ למסגרת בית החולים לצרכי קבלת טיפול ברפואה משלימה", אומר ד"ר רענן ברגר, מנהל מרכז הסרטן בשיבא. "הסמכתם של מומחים אלו אינה ברורה, והם אינם מתואמים עם האונקולוג המטפל ולמעשה מוכרים לחולים במצוקה "תרופות פלא".

ליצמן במרכז טל, שיבא (צילום: מרכז טל)
ליצמן במרכז טל, במרכז האונקולוגי שיבא | צילום: מרכז טל
עוד ב-mako בריאות:
>> בסוף זה יעבור: 11 דרכים לשחרר עצירות
>> נס הקוקוס: 25 שימושים מלהיבים לשמן קוקוס
>> יצא לכם גיל מבוגר מדי במחשבון הגיל האמיתי? מה משפיע על שקלול הגיל שלנו?

אבל לא כל טיפול צמחי יהיה יעיל בהכרח, ויתרה מכאן, ישנם צמחים שיכולים לפגום ביעילות הטיפול. "חשוב להדגיש כי ישנם צמחים או תוספי מזון שנטילתם עלולה להפריע לטיפולים האנטי סרטניים, ואף עלולים לגרום נזק ממשי לחולים רבים שרוכשים תוספים במיטב כספם", הוא אומר. "הרפואה המשלימה בפרט בתחום האונקולוגי חייבת להיכנס לפיקוח כלשהו". 

חשיבות המחקר החדש הוא בדיוק בשילוב הנכון של הרפואה המשלימה לצד הרפואה הקונבנציונאלית."מרכז טל ומייסדיו מאמינים בשיתוף הידע עם כמה שיותר גופים, מתוך רצון לקדם את התחום ולהתקדם במחקר. אנו נחושים להמשיך ולהטמיע את הידע כחינוך רפואי בקרב סטודנטים בפקולטות לרפואה", אומר ד"ר סמואלס, המנהל הרפואי של מרכז טל. "התוצאה המבוקשת תגיע מפעילות משולבת בתחום החינוך, הטיפול והמחקר. הרפואה האינטגרטיבית מקדמת את התפיסה של שילוב כוחות, כשגרירי הגישה עלינו לנהוג  בהתאם".

המחקר שייך לתחום שנקרא רפואה אונקולוגית אינטגרטיבית, המשלבת טיפולי רפואה טבעית ומשלימה עם הטיפול הקונבנציונאלי. המרכז פועל כיחידה רפואית במרכז האונקולוגי בשיבא, המציעה מגוון טיפולים המקלים על ההתמודדות עם המחלה ותסמיני הלוואי שלה. הטיפולים המוצעים במרכז טל (לדוגמה: דיקור סיני, נטורופתיה, הומאופתיה, היפנוזה רפואית, רפלקסולוגיה, שיאצו), ניתנים על ידי מטפלים מומחים בטיפול בתסמיני הלוואי של המחלה. טיפולים אלו נערכים בתיאום מלא עם האונקולוג המטפל. יעילותם של הטיפולים, הוכחה במחקרים מדעיים כמסייעים בשיפור ההתמודדות עם המחלה.

הגישה השלמה להתמודדות עם הסרטן היא באמצעות שילוב כוחות הריפוי הטבעי של הגוף עם הטיפול המדעי הקונבנציונאלי. מרכז טל הוא מוסד מוביל בתחום הרפואה האונקולוגית האינטגרטיבית, ופועל בשיתוף פעולה מלא עם המרכזים הרפואיים המובילים בעולם ועורך מחקרים ייחודיים, פורצי דרך, בתחום  צמחי מרפא, תזונה והומאופתיה. שילוב הכוחות בין מדע וטבע, בין רפואת מערב למזרח ובעיקר בין גוף ונפש משפר את ההתמודדות עם המחלה ויוצר את הגישה החדשה להתמודדות עבור מטופלי סרטן.

>> איך מתחילים להתאמן? הנה 10 טיפים שיעזרו לכם להיכנס לזה