mako
פרסומת

החתן נמצא ירוי בדירה בזמן שהכלה מעצבת את שערה לקראת החתונה הערב

בבוקר שהיה אמור להיות המאושר בחייו, חברים מצאו את החתן, לוחם ששירת תקופה ארוכה במילואים, כשהוא ירוי במיטתו. על שולחן הסלון הונח מכתב מרגש מהכלה שכתבה "אני מתרגשת לקראת יום החתונה שלנו מחר". המשטרה חוקרת את נסיבות הטרגדיה הקשה

מירב דוסטר
mako בריאות
פורסם:
זקא בזירה
זקא בזירה | צילום: זק"א
הקישור הועתק

בבוקר שהיה אמור להיות המאושר בחייו: חבריו של החתן א', לוחם ששירת תקופה ארוכה במילואים, מצאו אותו ירוי במיטתו. על שולחן הסלון הונח מכתב מרגש מהכלה, שכתבה: "אני מתרגשת לקראת יום החתונה שלנו מחר".

חבריו של החתן שהגיעו ללוות אותו ביום החתונה סיפרו כי בדיוק ברגעים שבו נמצא המנוח, הכלה, עו"ד במקצועה, נמצאת בסלון כלות באשדוד, מעצבת את שערה ומתארגנת לחתונה. רכבו של החתן היה במהלך קישוט לקראת החתונה, החברים התקשרו למי שהיה אמון על קישוט הרכב והורו לו להפסיק משום שהחתן כבר אינו בין החיים. 

בתוך זמן קצר הגיעו לזירת האירוע הורי הכלה ואחיה של הכלה אשר גרים בסמיכות, וקיבלו את הידיעה הקשה בזעקות של שבר וכאב עצום. יחידת חוסן של איחוד הצלה יחד עם עובדים סוציאליים קליניים וקצין משטרה קיבלו את בני המשפחה ועדכנו אותם בנוגע לפרטי האירוע. בזמן שצוות חוסן טיפל בבני המשפחה, צפצפה תזכורת של הטלפון הנייד של אחד מבני המשפחה שעדכנה על חתונת בני הזוג, אשר היו אמורים להתחתן הערב בשוהם. בשעות האחרונות קיבלו הוריו של המנוח את הבשורה הקשה על ידי נציגים של מחלקת הרווחה בעיריית רמלה.

משה מזרחי, חובש המתנדב באיחוד כוחות הצלה, שגר סמוך לזירת האירוע, קיבל הבוקר בשעה 09:10 דיווח על אירוע קשה. "הגעתי לזירה שבה פגשתי קבוצה של מספר חברים וחברה שבאו ללוות את החתן ביום חתונתו", מספר מזרחי, "הם הגיעו עם בגדי ים, וסיפרו שבאו ללוות את החתן ביום חתונתו ולחגוג איתו בבריכה שיש בחצר בדירת מגוריו. לאחר שלא ענה, חשבו כי הוא עדיין ישן, נכנסו לדירה וגילו אותו ירוי במיטתו". 

מזרחי מספר על הדקות הראשונות של הגעתו לזירת האסון: "כשהגעתי יחד עם כונן נוסף של איחוד הצלה, המנוח היה ללא דופק וללא נשימה, ללא פצעי ירי בראש אלא באזור הכתף והצוואר. היה נראה שהמוות לא התרחש בשעות האחרונות, לא היה ניתן לעשות פעולה שתציל את חייו ולא נותר לנו אלא לכסות את הגופה". לאחר מכן הגיע פרמדיק של מד"א שקבע את מותו. 

פרסומת

א', לוחם המילואים שירת מאז 7 באוקטובר בצפון ובחודשים האחרונים כבר לא שירת במילואים. הוא ובת זוגו עברו לרחובות לפני מספר חודשים לקראת החתונה. בבית שבו נמצאה גופתו, היו מונחות בנוסף למכתב שכתבה לו הכלה, גם סוכריות מפוזרות לרגל היום המאושר. נכון לעכשיו, לא ידוע האם מדובר בהתאבדות או בתאונה ונסיבות המוות נחקרות.

חבריו של המנוח העידו שלא היה סימן מקדים לבאות, ועד כה נציגי המשטרה לא מצאו כל סימן שיכול היה להעיד על כך שבכוונתו להתאבד. אדם נוסף שביקר בזירה מספר כי "הבית היה מסודר, מבריק ומצוחצח עם המון תמונות משותפות על המקרר והשולחן, עושה רושם שמדובר בבית נורמטיבי לחלוטין שהתרחשה בו טרגדיה נוראית".

אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.
נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים: ער"ן - בטלפון 1201, סה"ר - https://sahar.org.il או לפניות בוואטסאפ: 052-8451201