עובדת שעברה אירוע של התקף לב עקב מתח נפשי בעבודה, הוכרה באחרונה על ידי בית הדין האזורי לעבודה בירושלים כנפגעת תאונת עבודה ותקבל פיצויים על חודשי העבודה שנעדרה.

המקרה התרחש לפני כשנה וחצי. ל', תושבת ירושלים בשנות החמישים לחייה, קיבלה מהמעסיק שלה זימון לשימוע לפני פיטורים. היא חשה ברע ולמחרת אושפזה בבית החולים לאחר שהרופאים איבחנו שהיא לקתה בתסמונת הלב השבור. ל' השתחררה מבית החולים והגישה תביעה למוסד לביטוח לאומי להכיר במקרה כתאונת עבודה ולפצות אותה כספית. היא צירפה לתביעה את כל המסמכים הרפואיים המעידים על כך שלקתה בתסמונת הלב השבור.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

האם יש קשר בין השימוע לאירוע הלבבי?

"המקרה קרה לי בעקבות זימון לשימוע אצל המעסיק שלי, לכן מדובר בתאונת עבודה לכל דבר", טענה העובדת. המל"ל דחתה את תביעתה בנימוק שלא הוכח שיש קשר בין הזמנתה של ל' לשימוע, לאירוע הלבבי שעברה.

ל לא ויתרה והגישה תביעה נגד המל"ל לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים. היא תבעה להכיר במקרה שלה כתאונת עבודה ולהורות למל"ל לשלם לה פיצוי של שלושה חודשים. לדבריה, ההחלמה של המקרה נמשכה זמן רב. המל"ל ביקש לדחות את התביעה וחזר על עמדתו שלא נמצאה שום קשר בין הזמנתה לשימוע של ל', לתסמונת הלב השבור שחוותה.

השופטת מינתה רופא מומחה, קרדיולוג מטעם בית הדין שיבחן את הממצאים הרפואיים בתיק וימסור לה חוות דעת בעניין. הרופא קבע כי במקרים כאלה של תסמונת הלב השבור ניתן לחזור לעבודה כעבור חודש, אבל במקרה של ל' זמן ההחלמה היה ארוך יותר, בגלל שהתלוננה שאינה מרגישה בטוב והיה חשש שתלקה שוב בתסמונת. המומחה המליץ לשופטת להכיר במקרה של ל' כתאונת עבודה ולהורות על פיצויים בגין שלושה חודשי עבודה מהם נעדרה.

השופטת אימצה את חוות דעת הקרדיולוג המומחה וקבעה שאכן מדובר בתאונת עבודה ו-ל' תפוצה בגין שלושה חודשי עבודה. השופטת חייבה את המל"ל לשלם ל-ל' הוצאות משפט בסכום של 4,500 שקל.