משרד הבריאות יפצה את בני משפחתה של חולה שקפצה אל מותה מחלון במחלקה בבית החולים 'הלל יפה' בחצי מיליון שקלים, בנימוק שניתן היה למנוע את המקרה. כך פסק לאחרונה שופט בית המשפט בתל אביב.

המקרה התרחש לפני כעשור, ב', בשנות הארבעים לחייה סבלה בשנים האחרונות שקדמו למותה מסכיזופרניה, והיא אושפזה מספר פעמים בבתי חולים פסיכיאטריים. בפעם האחרונה שאושפזה בבית החולים 'הלל יפה' שבחדרה הרקע לאשפוז לא היה נפשי. ב', סבלה מכאבים בחזה, מקוצר נשימה והזעה שחייבו בדיקה קרדיולוגית.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

האם האחריות מוטלת על בית החולים?

לטענת בני משפחתה, למרות מצבה הנפשי הקשה שהיה ידוע לצוות בית החולים, הם לא נקטו בשום צעד כדי לשמור על חייה ולהשגיח שלא תפגע בעצמה. ב', קרעה את רשת החלון וקפצה מקומה רביעית של המחלקה הפנימית על גג הבניין.

בני משפחתה הגישו תביעה נגד משרד הבריאות לבית משפט השלום בתל אביב, שבית החולים הלל יפה נמצא תחת אחריותו. בני המשפחה טענו בתביעתם כי שורה של מחדלים וכשלים הם אלה שגרמו למותה של ב'. לדבריהם, מאחר ובבית החולים ידעו על הרקע הנפשי של ב', היה עליהם לשמור עליה מכל משמר שלא תפגע בעצמה. מאחר וזה לא קרה, האחריות על מותה מוטלת על צוות בית החולים.

עוד ב-mako בריאות:
>> כל היתרונות הבריאותים של הדבש
>>מה תורם לקמטים על הפנים?
>> מדענים: צפויה ירידה דרמטית במספר הנשים בעולם

"מקרה טרגי שניתן היה למנוע"

בכתב התביעה חשפו בני המשפחה כי ב' חששה שאיש צוות מסוים בבית החולים יפגע בה ולכן קפצה אל מותה, ללא כוונה להתאבד. הם דרשו פיצוי של כ-600 אלף שקל. משרד הבריאות ביקש לדחות את התביעה בנימוק שמותה של ב' לא נגרם עקב מחדלי הצוות הרפואי בבית החולים, ומדובר בהתאבדות לא צפויה.

השופט שדן בתביעה קבע בפסק הדין כי לאחר ששמע את העדים הוא הסיק שלא מדובר בהתאבדות וכי ב' קפץ אל מותה, בגלל החשש שאותו איש צוות רפואי יפגע  בה. "מצאתי לקבוע, כי הסבירות היא שהמנוחה ביקשה למלט את עצמה מאותו איש צוות חדש, אשר עקב מחשבות השווא שלה חששה שבכוונתו לפגוע בה, ולכן קרעה את רשת החלון וקפץ מחדרה. קפיצה שהסתיימה במותה גבוהה מהסבירות כי התאבדה", הדגיש השופט, "לטעמי הקפיצה מהחלון הייתה בריחה מאותו איש צוות".

השופט הביע תמיהה מדוע עובדי בית החולים שלטענתם מצאו את ב' ואפילו הספיקו להכיר אותה לפני מותה לא הובאו משום מה להעיד בבית המשפט. השופט הוסיף בהחלטתו לקבל את התביעה כי ניתן היה למנוע את המקרה הטרגי. הוא קבע שמשרד הבריאות יפצה את המשפחה בסכום של חצי מיליון שקל.