בעקבות ליקוט וצריכת פטריות: בן 49 מורדם ומונשם
שלושה מטיילים באזור ירושלים ליקטו פטריות והכינו מהן מרק, רק בשלב מאוחר יותר התברר כי מדובר בפטריות רעילות. כעת אחד מהם מאושפז באיכילוב במצב קשה בשל אי-ספיקת מערכות, בגינה נאלץ להתחבר למכונת הנשמה. "הן עשויות להכיל חומרים מסוכנים מאוד. חלקן עלולות לגרום לפגיעה באברים פנימיים ואף להוביל לקריסת מערכות"

לפני כשבוע שלושה מטיילים ביער באזור ירושלים צרכו פטריות שליקטו - ונפגעו מאכילתן. שלשום (חמישי) הגיע לאיכילוב אחד המטיילים, כשהוא סובל מבחילה וחולשה, וכעת הוא מאושפז במקום במצב קשה.
ד"ר אנדרי נבו, רופא בכיר בטיפול נמרץ באיכילוב שטיפל בו, מספר כי כבר במיון החולה אובחן כסובל מאי-ספיקת מערכות. "מדובר בגבר בן 49 שטייל עם חברים באזור ירושלים. הם קטפו פטריות ובישלו אותן. כשהגיע למיון הבנו שהכליה שלו נפגעה וגם הלב. כרגע הוא מורדם, מונשם ונתמך ע"י מכונת לב-ריאה. אגב, הפגיעה התרחשה רק לאחר מספר ימים מהאכילה, ככל הנראה מפטרייה המכונה 'אומנית כוזבת'".
ד"ר נבו מזהיר את הציבור מפני פעולות דומות שעלולות להסתיים באסון: "חשוב להבהיר שאין לצרוך פטריות שלא מכירים, ויש להדריך בייחוד את הילדים להיזהר מצריכתן. ישנן פטריות שמכילות רעלנים מסוכנים, שבמקור, אמורים להגן על הפטריות מפני אכילתן ע"י בעלי חיים, אלא שגם בני אדם שצורכים אותן עלולים להסתכן".

"אף שזה נשמע מאוד נחמד לצאת לטבע ללקט פטריות, לא הייתי מסתכנת בזה", מצטרפת לאזהרות הזיהומולוגית ד"ר מרינה תמיר. "ליקוט פטריות ואכילתן עלול להסתיים במוות, משום שהן עשויות להכיל חומרים מסוכנים מאוד. חלקן עלולות לגרום לפגיעה באיברים פנימיים וחלקן אף להוביל לקריסת מערכות. לכן, אלא אם אתם מומחים לפטריות ולמדתם את התחום – אני מציעה לרכוש אותן רק בסופר או אצל הירקן".