א', תושב צפון הארץ בשנות ה-50 לחייו סבל ממחלת הסוכרת, לחץ דם, שומנים בדם ואף הרבה לעשן. הוא אושפז מעת לעת בבתי חולים, עבר צנתור וכמה ניתוחים, ואפילו שני אירועים מוחיים.

לפני כתשע שנים א' סבל משיעול כבד. הוא פנה לרופא המשפחה והופנה שם לבית החולים כדי לקבל טיפול הולם.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הצוות הרפואי בבית החולים בני ציון קבע ש-א' סובל משפעת החזירים. הרופאים נתנו לו אנטיביוטיקה והוא הונשם.

אשתו של א', שליוותה אותו בבית החולים ושהתה לצדו כל העת, טוענת כי בשלב מסוים בעלה סבל מאי שקט והצוות קשרו אותו למיטתו, אך בלילה הוא הסיר את צינור ההנשמה. הצוות הרפואי החליף את הצינור במסכת חמצן, וכעבור כמה שעות הוא חש ברע, ומת מקריסת מערכות.

אשתו של א' הגישה תביעת רשלנות רפואית נגד בית החולים לבית משפט השלום בירושלים בטענה שניתן היה להציל את בעלה ולמנוע את מותו אם היה מקבל טיפול ראוי. לדבריה, הרופאים לא טרחו לערוך מעקב צמוד וראוי אחר מצבו.

לכתב התביעה הוגש חוות דעת של רופא מומחה שציין כי בעת ש-א' הסיר את צינור ההנשמה היה על הצוות הרפואי להרדימו ולאפשר לו לנשום בצורה ראויה כך שמצבו היה משתפר ומתייצב, כי הגברת ההשגחה והפיקוח עליו מצד הצוות הרפואי היתה בסבירות גבוהה מצילה את חייו.

בית החולים ביקש לדחות את התביעה נגדו בנימוק שלא הייתה הצדקה להנשים את א' כאשר הוא נשם בכוחות עצמו וכי הושמה מסיכת הנשמה על פניו. עוד נטען, כי לאור שפעת החזירים שתקפה את גופו של א' סיכויו לשרוד היה נמוך מאוד וכי אין קשר בין הטיפול שקיבל לבין מותו.

עוד ב-mako בריאות:
>> אפידמיולוגית: זה המושב הבטוח ביותר באוטובוס
>> מחקר חדש: ריחוק פיזי לא מספיק למניעת הדבקה
>> לא מצליחים להירדם? 8 משקאות שיעזרו לכם  

השופט הבכיר עבאס עבאסי קיבל את עמדת הרופא המומחה ואת תביעת האלמנה וציין בפסק הדין כי היה צריך להרדים את א' ולאחר שמצבו היה מתייצב לגמול אותו ממכונת ההנשמה. השופט קבע כי מעקב צמוד וראוי של הצוות הרפואי אחר א' היה גורם לו להתגבר על המחלה ולשרוד, אבל בית החולים התרשל ומנע ממנו את הסיכוי לשרוד. נפסק כי האלמנה תפוצה ב-465 אלף שקל ועורך הדין יקבל שכר טרחה של עוד כ-100 אלף שקל.