אגף הבריאות של עיריית ניו-יורק דיווח לאחרונה כי 121 אנשים סך הכל נדבקו במחלת החצבת מאז התפרצות המגפה באוקטובר שנה שעברה – מתוכם 31 מקרים חדשים לאחרונה. מרבית הנדבקים היו ילדים ורוב ההדבקות התרחשו בשכונות ויליאמסבורג ובורואו פארק בברוקלין. לפי עיריית ניו יורק, המקרה הראשון באזור הגיע מאדם שביקר בישראל, נדבק בחצבת, שב לניו יורק והדביק אנשים נוספים בקהילה.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אדף הבריאות בניו יורק הצליח בחודשים האחרונים להגביר מודעות למחלת החצבת בקרב הקהילה החרדית בניו יורק ובדצמבר תלמידי ישיבה התבקשו להישאר בביתם אם הם לא קיבלו חיסון מלא. ישנה התנגדות מסוימות בקהילות הללו לחיסונים, אך מנגד מדווחים שאחוז ההתחסנות באוכלוסיות הללו כמעט שווה לאחוז המתחסנים בניו יורק כולה. כ-7,000 אנשים התחסנו נגד המחלה בעקבות קמפיין זה.

אך התברר שישיבה חרדית אחת בוויליאמסבורג, קהילת יעקב, הפרה את ההנחיות בינואר ואפשרה לתלמיד לא מחוסן (שאינם סובלים מתסמינים) להגיע ללימודים כרגיל. התברר כי אותו תלמיד לקה בחצבת והוביל ל-21 הידבקויות בישיבה הזו בלבד, כך לפי הדיווחים מעבר לים.

עוד ב-mako בריאות:
>> מדהים: עשתה דבר אחד ונשירת השיער פסקה
>> בדקנו והופתענו: מה בריא יותר, מיונז או חמאה?
>> אחת ולתמיד: האם מזיק לישון עם שיער רטוב?

"אם הישיבה הייתה נענית להנחיות, היינו קרובים למגר את המגיפה"

בראיון לתחנת רדיו מקומית, בכיר באגף הבריאות בניו יורק, ד"ר דימיטרי דסקלקיס הסביר כי אם הישיבה החרדית הייתה פועלת בהתאם להנחיות, "הילד הלא מחוסן שלקה בחצבת לא היה מגיע לבית הספר ואם לא היו ילדים נוספים בבית הספר לא מחוסנים, הם לא היו נדבקים בחצבת. אז היינו למעשה הרבה יותר קרובים להתגברות על ההתפרצות הזאת".

רק בשבוע שעבר דווח על משלחת מפולין שנאלצה להתחסן נגד חצבת לאחר שעלה חשד כי אחת התלמידות לוקה במחלה. חצבת נחשבת לאחת המחלות המידבקות ביותר הידועות לבני האדם. המחלה מתבטאת תחילה בחום גבוה, בנזלת, בהתעטשויות ושיעול, בכאבי גרון, כאבי ראש, בחילות בשלשולים, בהקאות ובהרגשה כללית רעה. כעבור כיומיים מתחילת המחלה תופיע הפריחה האופיינית במראה של כתמים אדומים קטנים ומאוד צפופים. ברוב המקרים היא תתחיל בפנים, בצוואר ובפלג הגוף העליון ובהמשך תתפשט בשאר הגוף. מה שמסוכן היא הפגיעה שתיתכן במערכת העצבים המרכזית (דלקת קרומי המוח ודלקת מוח). למרות כל ההישגים של הרפואה המודרנית, עדיין ניכרת תמותה מהמחלה באחד מתוך אלף חולים. על הערכות משרד הבריאות, נכון לאוקטובר 2018, נחשפו כ-30 אלף ישראלים למחלה, כ-300 מהם, בעיקר תינוקות ופעוטות, נאלצו לקבל טיפול מונע .המספרים הללו הם פי עשרה משנה שעברה.