mako
פרסומת

התיעוד שעורר סערה: מפקחת מזון שופכת אקונומיקה על מזון בדוכן טאקו שפעל בניגוד לחוק

המפקחת תועדה כשהיא שופכת חומר חיטוי לתוך מיכלי ירקות ורטבים בדוכן טאקו שפעל ללא רישיון - צעד שמוגדר חוקי ונדרש במקרים שבהם מזון עלול לגרום להרעלה. ברשתות החברתיות זעמו על האופן שבו בוצעה האכיפה, בעוד הרשויות טענו כי היא פעלה בדיוק לפי הנהלים

יונתן דושניצקי
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
הדרמה בדנוור
ברשתות החברתיות זעמו, אבל היו גם כאלה שבירכו | צילום: רשת X
הקישור הועתק

חוסר רגישות או אכיפה הכרחית? סרטון שהפך ויראלי בימים האחרונים מציג מפקחת בריאות בדנוור, קולורדו, כשהיא שופכת חומר חיטוי (ככל הנראה אקונומיקה) אל תוך מכלי מזון שבהם ירקות ורטבים. הפעולה האגרסיבית תועדה בזמן הביקורת בדוכן טאקו שפעל, ככל הנראה, ללא רישיון, והיא עוררה דיון נרחב על גבולות האכיפה והאחריות של רשויות הבריאות בהגנה על הציבור ממזון שמוחזק בתנאים מסוכנים.

בעיריית דנוור מסבירים כי מדובר בפרוצדורה חוקית שנועדה למנוע צריכה של מזון לא מפוקח, וכי במקרה הזה הדוכן פעל במשך חודשים ללא אישור, הכין מנות בבית והחזיק אותן ללא תנאי היגיינה נדרשים.

בדנוור מדגישים כי הצעד ננקט רק לאחר ניסיונות חוזרים להדריך את המוכר, שלפי הרשויות נדד בין כמה ערים באזור כדי לחמוק מפיקוח. לטענתם, הדוכן לא עמד בדרישות הבסיסיות ביותר של בטיחות מזון: לא היה בו כיור עם מים זורמים, לא בוצעה שטיפה וחיטוי של ציוד, חלק מהמנות הוכנו במטבח ביתי בניגוד לחוק ובשר ומוצרים רגישים הוחזקו בטמפרטורות שעלולות לגרום להתפתחות חיידקים מסכני חיים. בהתאם לחוק הבריאות של קולורדו, במקרים כאלה מפקחים מחויבים להשמיד את המזון כדי למנוע את צריכתו - והחומר שבו השתמשה המפקחת, למרות הביקורת על ״חוסר רגישות״, הוא אחת השיטות המאושרות לביצוע הפעולה.

אלא שבמרחב הדיגיטלי ההתמקדות הייתה פחות בתקנות ויותר באופן שבו נצפתה האכיפה. הגולשים טענו שהשמדת המזון נעשתה בצורה כוחנית ומבזה, והטיחו האשמות לגבי יחס קשוח מדי כלפי סוחרי רחוב לעומת עסקים מוסדרים. מנגד, אחרים ציינו כי המפקחת פעלה בדיוק לפי הנהלים ושכל חריגה עלולה לסכן את הציבור בהרעלת מזון.

בתוך שעות הסרטון הפך למוקד מחלוקת בין מי שרואים בו פגיעה מיותרת בפרנסה של עסקים קטנים, לבין אלה שמדגישים את האחריות של רשויות הבריאות במניעת מחלות והתפרצויות.