"מעולם לא היתה לך דלקת בשתן", הוא אומר לי. "לא צמחו חיידקים באף תרבית שלך. אפילו לא פעם אחת". העיתונאית דפנה לוסטיג העלתה היום פוסט בפייסבוק ובו היא מתארת איך במשך עשרות שנים היא סובלת מכאבים וצריבות. לדבריה, הרופאים טענו שוב ושוב שמדובר בדלקת ודחפו לה אנטיביוטיקה, וללא הועיל. היום בבוקר, הרופא הראשון שאי פעם עבר על היסטוריית התרביות פתר סוף סוף את החידה: "אנדומטריוזיס בשלפוחית. המופע הכי קלאסי שלו. אמרתי לו שבא לי לבכות, הוא לא הבין למה", כתבה.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

"מגיל 16, אמרתי לו. 16. אני בת 42. כמעט 43", תיארה בהמשך הפוסט. "מגיל 16 אני רצה למוקד לרפואה דחופה פעם בכמה שבועות, חודשים, תלוי. מתלוננת על כאבים עזים, סובלת מצריבות, מתכיפות ומבטן שהתנפחה לגודל של כדור באולינג, מהכבדים אבל. ושנים, שנים, דוחפים לי אנטיביוטיקות שעושות לי ים צרות אחרות באזורים האלה, הורסות את הגוף, מחלישות אותי. דוחפים ואומרים "דלקת". דלקת שמעולם לא היתה".
 
המשפטים הכי שכיחים (ושגויים) על אנדומטריוזיס
 
לסיום היא כתבה: "אז גם אם אינכן סובלות מכאבי ותסמיני האנדו ה"מפורסמים" יותר, יש מצב טוב שדברים אחרים שפוגמים בבריאותכן ובאיכות חייכן קשורים לאנדו. תקראו, תחקרו, תבדקו. אולי לא, הלוואי שלא. אבל אולי כן ואז בחיי שרק לדעת ולהבין מה יש לך כבר מוריד לך אבן במשקל טון מהחזה. אומרים שאנחנו אחת מעשר. לדעתי אנחנו הרבה יותר".
 
מהי אנדומטריוזיס?

אנדומטריוזיס מופיעה בקרב 8–10 אחוזים מהנשים בגיל הפוריות. השכיחות עולה בקרב נשים עם בעיית פוריות ומגיעה עד כ-70% בקרב נשים עם כאב אגני כרוני. לאשה בעלת קרובת משפחה מדרגה ראשונה הסובלת מהמחלה, קיים פי 7 סיכוי לפתח אנדומטריוזיס.

האבחון הקליני של המחלה נעשה על פי רוב על ידי תשאול ובדיקה גניקולוגית בעקבות סימפטומים חריגים, הפרעות פוריות או ממצאים חריגים שהתגלו בבדיקות דימות של האגן. אבחון קליני אשר מבוצע על ידי מומחה לאנדומטריוזיס קובע בסבירות גבוהה אם המטופלת סובלת מהמחלה.