mako
פרסומת

תובע מיליונים: איחור באבחון ההרפס הוביל לנכות גופנית ונפשית

תושב ראשון לציון שחש כאבים עזים בעינו פנה שוב ושוב לקופת החולים אך לטענתו סירבו בתחילה להפנותו למיון. לאחר מכן נמצא כי הוא לוקה בהרפס אך בשל האיחור באבחון ובמתן הטיפול המתאים הן בקופת החולים והן בבית החולים ראייתו בעין שמאל הלכה והתדרדרה, וכתוצאה מכך, הוא אף החל לסבול מדיכאון וחרדה. על פי חוות דעת שצורפה לתביעה הוא נותר נכה גופנית ונפשית

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
גבר שם טיפות עיניים
צילום: shutterstock
הקישור הועתק

פעמיים, בהפרש של שלושה ימים, הגיע תושב ראשון לציון (37) לקופת חולים 'כללית', כשהוא מתלונן על כאבי ראש ומצח עזים וכן על פריחה, נפיחות וכאב בעין שמאל. פעמיים הוא ביקש מרופאת המשפחה הפניה למיון, נענה בסירוב ונשלח לביתו עם טיפול אנטיביוטי.

על פי התביעה שהוגשה לפני כחודש וחצי לבית המשפט, רק משחזר הגבר בפעם השלישית לרופאה בקופת החולים, וכשכאביו כבר היו בלתי נסבלים, נאותה הרופאה, לאחר בדיקה שטחית, לתת לו הפניה למיון. בבית החולים 'אסף הרופא' אובחן אצל הגבר זיהום מסוג הרפס זוסטר (שלבקת חוגרת) בעין שמאל שגרם לדלקת קרום המוח ועצב הראייה. הוא אושפז במחלקה הנוירולוגית, שם טופל בתרופה אנטי ויראלית בעירוי.

על פי התביעה, במספר בדיקות אותן ביצע רופא העיניים במסגרת האשפוז, אובחנה אצל הגבר ירידה בחדות הראייה, ולפיכך הוחלט גם על טיפול בסטרואידים בנוסף לתרופה שקיבל.

לאחר כשבועיים של אשפוז, שוחרר הגבר מבית החולים עם הנחיה להמשיך את הטיפול בסטרואידים. לאחר ששוחרר, שב הגבר מספר פעמים לבית החולים, כשבכל פעם הוא מלין על כאבים עזים, ואובחנה אצלו נוירופתיה (מחלת עצבים) על רקע ההרפס, ולא התלקחות של הרפס זוסטר בעין שמאל כפי שהייתה בפועל. בנסיבות אלו, בכל פעם שוחרר הגבר לביתו ללא טיפול מתאים.

נזקים בלתי הפיכים

לטענת עוה"ד רן שפירא ואריאל גולד, בשל האיחור באבחון ההרפס זוסטר והעיכוב במתן הטיפול המתאים לאחר מכן, ראייתו של הגבר בעין שמאל הלכה והתדרדרה, וכתוצאה מכך, הוא החל לסבול מהפרעת הסתגלות המלווה בדיכאון וחרדה. "הלכה למעשה, נותר התובע עם נזקים קשים ובלתי הפיכים, להם השפעה על כל מישורי חייו", נכתב בתביעה.

לתביעה צורפה חוות דעת רפואית של פרופ' יצחק בן סירה, מומחה למחלות עיניים שקבע, כי ההתנהלות של הצוותים הרפואיים, הן בקופת חולים 'כללית' והן בבית החולים 'אסף הרופא', הייתה רשלנית ביותר, חרגה מהתנהלות סבירה, ולמעשה גרמה באופן ישיר לנזקיו הקשים של התובע.

לדברי פרופ' בן סירה, בשתי הפעמים הראשונות שבהן ביקר הגבר בקופת חולים, עמדו בפני הרופאה כל הסימנים הקליניים הברורים להרפס זוסטר, והייתה מוטלת עליה החובה להתייחס ברצינות לתלונותיו ולהפנותו בדחיפות למחלקת עיניים.

פרסומת

"ההתייחסות השגרתית של הרופאה לתלונותיו הביאה לדחייה קריטית בהעמדת האבחנה הנכונה והתחלת הטיפול הרבה מעבר ל-72 השעות, שהן קריטיות להצלחת הטיפול", קובע פרופ' בן סירה. לדבריו, התובע קיבל טיפול רק בחלוף כ-100 שעות מהמועד הראשון, בו הציג סימפטומים של הרפס זוסטר. "פרק זמן זה אינו סביר, והוא אשר גרם בסבירות גבוהה לפגיעה בראייתו בעין שמאל", דברי המומחה.

גם על ההתנהלות של הצוות הרפואי ב'אסף הרופא' מתח פרופ' בן סירה ביקורת. לדבריו, כשבוע אחרי השחרור, כאשר הגבר שב למיון עקב כאבים עזים, הרופאים טעו באבחון ושחררו אותו עם טיפול נגד כאבים בלבד. לדברי המומחה, אם בהתקף הראשון רופאי בית החולים טיפלו בתובע כמתחייב, הרי שבהתקפים החוזרים, הטיפול לא עמד בסטנדרט הרפואי המקובל ותרם לפגיעה בראייה בעין שמאל.

פרופ' בן סירה העריך את נכויות התובע כתוצאה מהאירועים ב-20 אחוזים לצמיתות בגין הפגיעה בחדות הראייה, 20 אחוז לצמיתות בגין כאבי הראש העזים ו-20 אחוז לצמיתות בגין הפגיעה הנוירולוגית. עוד קבע המומחה, כי אם תתפתח אצל התובע מחלת כאב עצבי כרוני, שתפריע לפעילותו, יתווספו לו אחוזי נכות.

השפעה נפשית חריפה

אל התביעה צורפה חוות דעת נוספת, של ד"ר רבקה כהן, מומחית בפסיכיאטריה, אשר העריכה את נכותו הנפשית הצמיתה של התובע בשיעור של 10 אחוז בגין הפרעת הסתגלות המלווה בדיכאון וחרדה.

"טרם האירועים נשוא התביעה היה התובע בחור בריא, נמרץ ומלא שמחת חיים. כתוצאה מהאירועים ובשל רשלנות הנתבעות או מי מטעמן, התובע התמוטט נפשית, נכנס לדיכאון והפך לשבר כלי", טוענים עוה"ד שפירא וגולד.

פרסומת

התביעה לפיצויים בגין נזקי גוף עקב רשלנות רפואית, נגד 'שירותי בריאות כללית' ובית החולים 'אסף הרופא' (המדינה), הועמדה על הסכום המקסימלי הנתון לסמכותו של בית המשפט (2.5 מיליון שקלים), והוגשה לאחרונה לבית משפט השלום בתל אביב.

מקופ"ח כללית נמסר בתגובה:
כתב התביעה התקבל רק לאחרונה ותגובה על כך תינתן במסגרת ההליך המשפטי.

מביה"ח אסף הרופא נמסר בתגובה:
כתב התביעה הגיעה לאחרונה למרכזנו. מעיון בכתב התביעה ובחינתו על ידי מומחה בכיר, לא עולה כל פגם בטיפול שניתן. אנו ערים לתחושותיו של התובע, ואולם נזקיו הן תוצאה ממחלתו הנדירה ולא חלילה בשל כשל בטיפול בו. מטעמי סודיות איננו יכולים להרחיב במסגרת זו על המקרה. עמדתנו תובא במלואה בפני הערכאות המתאימות.