mako
פרסומת

חשד לדליפת חומר מסוכן במסוף אגד בשכונת גילה בירושלים, 2 נפגעים פונו במצב קל

במוקד 102 של כבאות והצלה התקבל דיווח על ריח חריף במסוף אגד בשכונת גילה בירושלים, כאשר שני בני אדם התלוננו על צריבות בגרון וסחרחורות

שכונת גילה (ארכיון)
צילום: אבי אוחיון / לע"מ
הקישור הועתק

שני בני אדם פונו לפני זמן קצר היום (שלישי) במצב קל ממסוף אגד בשכונת גילה בירושלים, לאחר שהתלוננו על צריבות בגרון וסחרחורות בעקבות ריח חריף במקום.

לוחמי אש מתחנת הבירה וצוות ניטור חומרים מסוכנים הוזנקו למסוף. מתשאול ראשוני עלה כי אחד מעובדי המקום פיזר באופן עצמאי חומר מסוג נפתלין, במטרה למנוע הימצאות מזיקים וחרקים.

צוותי כבאות והצלה ביצעו בדיקות באמצעות אמצעי ניטור וגלאים ייעודיים, ולא נמצאו ערכים חריגים או מסכני חיים. במקביל, הצוותים אווררו את המבנה.

לאחר סיום פעולות הכבאות והניטור, המשך הטיפול באירוע הועבר לגורמי המשרד להגנת הסביבה.

"ראיתי אבקה לבנה והחלטתי לברר"

"נכנסתי לעבודה כמו בכל בוקר והיה שם ריח מאוד מאוד חריף", סיפר עדי, בן 55 מירושלים שעובד במסוף, ופונה לבית החולים שערי צדק. "לא ייחסתי לזה חשיבות בהתחלה. חשבתי שמנקים וששמו חומר ניקוי. אחרי כ-20 דקות הבנתי שמשהו לא בסדר כי הריח היה ממש חריף והתחלתי להרגיש לא טוב".

לדבריו, לאחר ששוחח עם אחד העובדים במקום הבין כי פוזר חומר כלשהו. "שאלתי מה שמו שם והוא רק אמר שמדובר בחומר. ראיתי אבקה לבנה והחלטתי לברר - התקשרתי לחברה ושם אמרו שלא תיאמו ולא הודיעו על שום דבר. בשלב הזה החלטתי להתקשר לכבאות והצלה".

עדי סיפר כי זמן קצר לאחר מכן החל לסבול מסחרחורת ומתחושת מועקה. "יצאתי החוצה והרגשתי סחרחורת. אחר כך כבר הגיעו כוחות הכיבוי והתחילו לבצע בדיקות. פינו אותי לבית החולים. עכשיו עושים לי בדיקות דם וצילום ריאות כי שאפתי את החומר ואני לא יודע בדיוק למה נחשפתי".