mako
פרסומת

חיפה: אדם לקה בדום לב בחוף הים – רופא שעבר במקום הציל אותו

הרופא, שטייל עם בת זוגו באזור הטיילת, זיהה התגודדות ומיד ניגש למקום. לאחר שהבין כי מדובר באדם שעובר אירוע מסכן חיים, הזדהה כרופא והחל בביצוע החייאה. במקביל, ניהל את האירוע עד להגעת ניידת מד"א. הרופא: "אנשים אמרו שהוא נשען לפתע קדימה והתמוטט – זה מאפיין אירועי לב"  

מיכל הלפרין
פורסם: | עודכן:
האירוע בחוף הים
הרופא עבר במקום הנכון ובזמן הנכון | צילום: ניר בלזיצקי, דוברות עיריית חיפה ושאטרסטוק
הקישור הועתק

דרמה בחוף הים בקריית חיים, חיפה: לפני מספר ימים ד"ר איימן משיעל, רופא משפחה בכללית במחוז חיפה וגליל מערבי, חלף במקרה באזור הטיילת עם בת זוגו, ולפתע שמע צעקות. "ראיתי שאנשים מתגודדים והמציל יורד מהר במדרגות – הבנתי שמשהו מתרחש שם", הוא מתאר בשיחה עם mako בריאות. "הגעתי לאזור ההתקהלות וראיתי אדם בשנות ה-60 לחייו שכוב על הרצפה ונושם נשימות שטוחות, ממש מחרחר. אנשים צעקו שהוא נושם ושאין צורך לגעת בו, אבל בשל אופי הנשימה האופייני הבנתי שמדובר באירוע שדורש החייאה".

הד"ר החליט לפעול מיד – "אמרתי לאנשים שיש פה החייאה, ביקשתי מהם להתרחק והתחלתי בעיסויים. בתוך כך, הגיעו המציל והחובש. שאלתי מי יודע לעשות עיסויים, והחובש ענה בחיוב. הוא ואני עשינו עיסויים, תוך שאני מנחה אותו לגבי הקצב המתאים. במקביל, חיברנו את ערכת הדפיברילטור וביקשתי שיזעיקו את מד"א למקום. "אנשים אמרו שהוא נשען לפתע קדימה והתמוטט – זה מאפיין אירועי לב".

הטיילת בקריית חיים
הטיילת בחוף קריית חיים | צילום: ניר בלזיצקי, דוברות עיריית חיפה

לדבריו, לאחר מספר דקות הגיע למקום צוות של מד"א. "המשכתי את העיסויים, פתחתי לו וריד, ואז שבתאי פונה להמשך טיפול בבית החולים, שם אכן התברר כי הוא עבר אירוע לב".

הפעם, הסיפור המלחיץ הסתיים בטוב: "שמו לו קוצב ודפיברילטור פנימי. המטופל, שבתאי חיחישוילי ואני התחברנו מאוד ואפילו הזמנתי אותו לחתונה שלי".