תביעה בגין רשלנות רפואית חמורה מוגשת בימים אלה לבית משפט המחוזי בתל אביב, ובה מתוארת השתלשלות אירועים שהובילה, לכאורה, למצבו החמור של תינוק בן יומו.
לפי הנטען, בשנת 2017 התקבלה אימו של היילוד באגף הנשים והיולדות בבית החולים וולפסון, לקראת לידה בשבוע 39, כשהיא חשה היטב את תנועות העובר ובדיקות מעקב שביצעה היו תקינות. מהלך הלידה היה תקין, אך לפי התיעוד, התינוק נולד עם בצקת בעין ימין וסבל מקושי בפתיחתה.
מהתביעה עולה כי גם יומיים לאחר הלידה, מצבו של התינוק נותר דומה, ולכן נדרש לבדיקת סונר מוח. בדיקת MRI שבוצעה בבית החולים וולפסון, הצביעה על ממצאים מדאיגים, ובסיומה הומלץ על טיפול דחוף וייעוץ נוירוכירורגי. לנוכח מצבו, כבר באותו היום הועבר התינוק בדחיפות למחלקת נוירוכירורגיה ילדים בבי"ח במרכז הארץ. עם קבלתו, הוא נבדק ע"י הצוות הנוירוכירורגי, ולנוכח מצבו הקליני הוחלט על ניתוח. במהלכו, נוקז הדימום המוחי ורקמות מוח מתות מאזורים שונים, הרופאים השתלטו על הדימום ולא נצפתה נפיחות מוחית.
מאחר שבמהלך הניתוח התפתחה הפרעת קצב לבבית וירידות בלחץ הדם ובדופק, נאלצו הרופאים לחדול אותו ולהתחיל מיד בהחייאת התינוק. לפי התביעה, כמה ימים מאוחר יותר, בוצעה הדמיית MRI ובמהלכה הודגם נזק מוחי נרחב ביותר.
בתביעה מצהירים הוריו של התינוק כי הצוות הרפואי בבי"ח שאליו הגיע התינוק, מסר להם במהלך שהותו בטיפול נמרץ כי לו הצוות הרפואי של בי״ח וולפסון היה מבצע הבדיקות המתאימות בשלב מוקדם יותר, הטיפול הניתוחי היה נמנע, ניתן היה לטפל בו והנזק היה נמנע.
כעבור מספר חודשים התינוק עבר ניתוח נוסף לניקוז המטומה (הצטברות של דם). כיום הוא סובל, בין היתר, מנכות רפואית ותפקודית מלאה וקשה, לרבות שיתוק מוחי בארבעת גפיו, מליקוי ראייה, מאי-שליטה על הסוגרים ומפגיעה קוגניטיבית קשה.
חוות הדעת שהצביעה כי ניתן היה למנוע את הנזק
בחוות דעת של ד״ר שמואל דוידזון, מומחה לרפואת ילדים וניאונטולוגיה, שצורפה לכתב התביעה, צוין: "אין ספק כי ניתן היה למנוע את הנזק בסבירות גבוהה מאוד לו הרופאים המטפלים היו פועלים בהתאם למצופה ומבצעים בדיקות הדמיה ביום לידתו, עם הופעת התסמינים לראשונה, לנוכח חשד גבוה לדימום מוחי". עוד צוין כי "ליקויים אלו בהתנהלות, גרמו להחמרה במצב ולפגיעה בלתי הפיכה וחמורה ביותר. בירור מהיר ביום לידתו היה מביא לאבחון הדימום וכפועל יוצא מכך היו מבצעים ניתוח מוקדם להורדת הלחץ התוך גולגולתי וכך היה ניתן למנוע את כל נזקיו בסבירות גבוהה מאוד".
עורכי הדין המייצגים, דוד פייל ואופיר בן משה ממשרד פייל ושות׳, מסכמים וטוענים כי: ״היילוד נולד בלידה רגילה. מספר שעות לאחר לידתו הוא אובחן עם קושי בסגירת העין וניתנה החלטה לעקוב אחריה. למוחרת, הוא אובחן עם שונות בגודל האישונים אבל זה לא הביא את הצוות הרפואי לבצע בירור. רק כעבור יומיים, בוצעה בדיקת הדמיה של המוח, והיא הראתה לחץ תוך גולגולתי ניכר. אולם, בשלב זה המצב היה בלתי הפיך וכבר נגרם נזק למוח, על אף ניתוח בהול שבוצע. כיום היילוד סובל מנכות בשיעור 100% עם פגיעה מוטורית וקוגניטיבית. המקרה מעורר זעם רב בשל המחדל הרציני שנעשה כאן, בייחוד כשמדובר בתינוק בן יומו, שעם התנהלות נכונה וטיפול מהיר ונכון, היה ניצל ולא הופך נכה".
כאמור, בימים אלה מוגשת תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב. טרם התקבל כתב הגנה.
תגובת וולפסון: "קיבלנו את כתב התביעה ונגיב עליו כמקובל בכתלי בית המשפט".