השבוע פורסם הטריילר הראשון לסדרה בשם "The End of Men" של אקר קרלסון, מגיש ברשת פוקס ניוז שמודאג מהאיום ההולך וגובר על הגבריות ומתעסק בסדרה הדוקומנטרית החדשה שלו ב"קריסה המוחלטת של רמות הטסטוסטרון בגברים אמריקאים".

בטריילר מופיעה דמותו של גבר עירום שעומד על סלע כשזרועותיו פרושות לצדדים, בין רגליו מונח מכשיר שמקרין אור אדום על מפשעתו, ולדברי הקריין הפרקטיקה הזו תעזור לייצר "גברים שהם קשוחים, גברים שהם חזקים מספיק בשביל לשרוד". בטיזר נוסף מתראיין אנדרו מקגוברן, "מומחה כושר", שטוען כי: "אם אתה רוצה לייעל ולקחת את זה לשלב הבא, תחשוף את עצמך לתרפיית אור אדום. זה שיזוף אשכים, אבל זו גם תרפיית אור אדום לכל הגוף, ויש לה המון יתרונות".

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

"להזהיר מטופלים ששומעים את הדברים האלה"

הטריילר עורר לא מעט עניין ברשת החל מעיסוק מהותי במשבר הגבריות ועד גולשים המומים שהמליצו בחום שלא להתפתות להמלצה המפוקפקת. לדברי מומחים רבים שהתייחסו לנושא, טיפול בטכנולוגיית אור אדום לא עוזר להגביר את רמות הטסטוסטרון ועלול אפילו לפגוע בפוריות הגבר.

אשלי וינטר, אורולוגית מוסמכת, הפריכה בציוץ בטוויטר את הטענה שיש "כל כך הרבה נתונים" התומכים בשיזוף אשכים באינפרא אדום. "אי אפשר לשזף איבר פנימי", כתבה. "לשזף את שק האשכים ולקרוא לו 'שיזוף אשכים' זה כמו לשזף את עור הבטן ולקרוא לו 'שיזוף בכבד'".

ד"ר הלן ברני, אורולוגית המתמחה בבריאות מינית ופוריות גברית באוניברסיטת אינדיאנה, טענה כי חלק מהאנשים מאמינים שטיפול באור אדום פועל על ידי הגברת רמות של מולקולה בשם ATP שיוצרת אנרגיה. ואכן, טיפול באור אדום מגרה ATP, מה שהוביל ביולוגים חובבים להאמין שתאים ממריצים סביב האשכים יכולים להגביר את רמות ה-T. אך לדברי ד"ר ברני אין נתונים התומכים בכך, עם מחקרים מינימליים בלבד שבוצעו ושאף אחד מהם לא מצא ראיות חזקות הקושרות ישירות את האור לרמות T גבוהות יותר

ברני גם ציינה שייתכן שהם משפיעים כאפקט פלצבו. טיפול באור ידוע כמטפל בדיכאון, ושיפור בבריאות הנפש יוביל גם לפוריות טובה יותר. אך יותר מכל, הכי חשוב שאנשים יקשיבו לעצות הרופאים שעברו הכשרה: "הייתי רוצה להזהיר מטופלים ששומעים את הדברים האלה, רק בגלל שאתה שומע את זה מאישיות מפורסמת לא הופך את זה לנכון, לך לרופא שמתמחה בבריאות גברים", אמרה.

ד"ר אמין הרטי, פרופסור לאורולוגיה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס, ציין שהאור האדום לא חזק מספיק כדי להשפיע על האשכים. "אני בספק אם זה יכול לחדור לרמות רבות כל כך של רקמה", אמר והדגיש שאם כבר, הוא מאמין שזה יכול להזיק לייצור של T, שכן התדר האלקטרו-מגנטי עלול לנטרל תאים מסוימים

איך שיזוף אשכים אמור להועיל?

אור אדום בשונה מאור השמש מורכב מאורכי גל אור בטווח של 600-950 ננומטר. אחת ההשערות היא שאור אדום עוזר למיטוכונדריה לייצר יותר ATP, ושזה עוזר לתאי ליידיג באשכים לייצר יותר טסטוסטרון. השערה נוספת מתרכזת סביב ויטמין D, שכמה מחקרים הראו שהוא נמוך בגברים שיש להם גם טסטוסטרון נמוך.

מחקר שפורסם בעבר הראה שחשיפה לאור השמש ישירות לאשכים מגבירה את הייצור בתאי ליידיג (התאים שמייצרים טסטוסטרון) בממוצע של 200%. מחקרים שנערכו על בעלי חיים קשרו בין אור אדום לתפקוד מוגבר של האשכים, ומחקר נוסף שנערך על בני אדם מצביע על כך שטיפול באור אדום יכול להגביר את רמות הטסטוסטרון ואת הסיפוק המיני.

בשנת 1939, מחקר של כשמונה גברים הראה שאחרי שהם חשפו את האשכים שלהם לאור שמש עז, הטסטוסטרון שלהם עלה באופן דרמטי. רופאים שהתייחסו למחקר הזה טענו כי: "לא הייתה בו קבוצת ביקורת והמחקר מעולם לא שוכפל".