נמחץ במהלך השינה עם הוריו: תינוק מת בביתו בעכו
תינוק כבן שבועיים מת בביתו בעכו, לאחר שככל הנראה ישן עם הוריו ונמחץ במהלך השינה. רופא מתנדב מד"א: "מדובר באירוע קשה מאוד"

טרגדיה: תינוק כבן שבועיים נמצא הבוקר (חמישי) מחוסר הכרה בבית בעכו, ופונה במצב אנוש למרכז הרפואי לגליל בנהריה. צוותי מד"א שהוזעקו למקום ביצעו בו פעולות החייאה, והן נמשכו גם במהלך הפינוי לבית החולים.
על פי גורם המעורה בפרטים, ייתכן שהתינוק ישן עם הוריו במיטה, ועל פי החשד נמחץ במהלך השינה. לדברי הגורם, צוותי הרפואה מצאו אותו עם דימום מהאף ופציעה בעין.
רופא מתנדב במד"א, ד"ר עומרי גורגה, ופראמדיק מד"א סאלם חריכה סיפרו: "מדובר באירוע קשה מאוד. הובילו אותנו אל הפעוט ששכב מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה, התחלנו במהירות בביצוע פעולות החייאה שכללו עיסויים, הנשמות ומתן תרופות ופינינו אותו בדחיפות לחדר הטראומה בבית החולים תוך המשך פעולות החייאה מתקדמות".
גורם רפואי שנכח בזירה סיפר כי כשהצוות הגיע לבית, האב ניסה לבצע בתינוק פעולות החייאה בהנחיית מוקד. "ההורים סיפרו לנו שהוא הלך לישון כרגיל, בכה בלילה, ינק ופלט. בהמשך החליטו שישן איתם במיטה", תיאר. לדבריו, בגיל כה צעיר גופו של התינוק רך ורגיש. "בזירה אני לא יכול לקבוע אם לחץ ממושך של המעיכה או פגיעה במפרקת, לדוגמה, הובילו למותו. שהסיכויים קלושים, אבל לא הפסקנו להילחם".
