"הבן שלי הסתבך עם עדשות מגע יומיות. הוא לא היה זהיר – נהג להתקלח, לישון עם זה, לשחות עם זה. הוא השתמש בעדשות חד פעמיות, אך החליף אותן פעם בשבוע. ואז זה הגיע למצב שהוא כמעט איבד את הראייה שלו", כך מספרת אוקסנה יונייב, שבנה בן ה-14 נפגע בעיניו משימוש לא נכון בעדשות.

יונייב מספרת כי לפני שנה וחצי גבריאל התלונן בפניה שכואבות לו העיניים ושהוא לא רואה טוב. "פנינו למיון, ולאחר שהסברתי לרופא מה קרה הוא בדק אותו והבהיר לי עד כמה המצב חמור. כמובן שלא הייתי מודעת לכך שהוא כמעט איבד את ראייתו". נכון לרגע זה, עיניו של גבריאל עדיין לא במצב תקין.

"גבריאל הוא אחד מעשרות האנשים שאנחנו רואים מדי יום, המגיעים עם זיהומים נוראיים בקרניות", מספר פרופ' דוד צדוק, יו"ר איגוד רופאי העיניים בישראל. "הזיהומים הפשוטים הם מחיידקים – אבל זה גם יכול להגיע עד השתלת קרנית היות וזהו גוף זר שיושב עליה. עם זאת, חיידקים זה עוד התחום שיש לנו עליו שליטה, הדבר הנורא באמת זה האמבות שיש בבריכות השחייה, בג'קוזי, בסאונה. אסור להתרחץ או להיכנס למקומות האלה עם עדשות מגע".

אז מהם הכללים הכי חשובים לשימוש נכון בעדשות?

  1. היגיינה – לשטוף ידיים לפני הכנסה והצעה. להשתמש בחד פעמיות מדי יום – בלי לישון איתן. ועדשות חודשיות הן רק חודשיות. אין הבדל גדול בהיגיינה בין כולן - צריך רק לשמור על היגיינה.
  2. לא להוסיף נוזל על המיכל של העדשות אלא לשפוך, לשטוף, לשים נוזל חדש.
>> מה עושים עם העור היבש? כל השיטות הטבעיות