נכון, גוף האדם הוא מכונה מופלאה ופונקציונלית שמסוגלת לרפא את עצמה ולתחזק חיים, וזה נס אחד גדול. אבל אין בעולם הזה שום דבר מושלם במאה אחוז, וגם הביולוגיה האנושית לא חפה מטעויות. יש בגוף הנהדר הזה שלנו כמה פאקים לא ברורים בייצור, מיני חלקים ואיברים שאין להם מטרה מובנת. כולנו מכירים את התוספתן, שכשמו כן הוא, ואת השקדים בגרון שרק יכולים להציק, אבל מתברר שיש עוד כמה וכמה חלקי חילוף שהיינו יכולים לחיות בלעדיהם:

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הפטמה הגברית - מה זה? בשביל מה זה טוב? בניגוד לפטמה הנשית, שמטרתה כאמור להניק צאצאים, הפטמה הגברית לא מועילה בשום צורה. הסיבה הביולוגית לקיומה היא סרבול בתהליך הרבייה שלנו: כל עובר נוצר כשהוא נשי (עם כרומוזום X), וברגע שמופיע הכרומוזום הגברי (Y) נעצר תהליך ההתפתחות של השדיים. אי אפשר היה לחשוב על דרך לוודא גבריות לפני שמופיע הציצי?

שן בינה - על שום מה בינה? יען כי מדובר בשן טוחנת שלישית שמופיעה אצל רוב האנשים בגילאי 17-25, כשאנחנו בוגרים וחכמים יותר. אלא שהפה שלנו לא ממש צריך אותה, והיא לעיתים משבשת את כל מערך השיניים הקיים. מקורה בשלב התפתחותי קדום באבולוציה, בו נאלצנו לאכול שורשים  ואגוזים קשים ולכן נזקקנו לשן נוספת. אלא שאנחנו כבר מזמן לא שם, והעובדה שיש אנשים שמעולם לא מפתחים אותן ככל הנראה אומרת שהאבולוציה עדיין מתעדכנת.

הפוליפים - תפקידם לשמש כמסננת עבור זיהומים וחיידקים שנכנסים לגוף דרך האף, כמו מעין רשת דייגים. אלא שככל שאנחנו גדלים, תעלות האף גדלות אף הן אבל הפוליפים לא, כך שלא ברור למה אי אפשר פשוט לתת למערכת החיסונית שלנו לטפל במה שצריך וזהו.

עוד ב-mako בריאות:
>> תשכחו מפליאו: הדיאטה הויקטוריאנית שתאריך לכם את החיים
>> תשכחו מגלולות: אלפי גברים הולכים לעיקור
>> זהירות: יום כיף בספא זה לא כזה תמים

שיער גוף - הגבות מגנות על העיניים כדי לא להפריע לראייה, השיער על הראש מרפד את המוח והזקן הגברי אמור למשוך נשים. באופן כללי השיער מגן עלינו מפני חיידקים, זהו, חוץ משלושת המקומות האלה אין שום סיבה שיהיה לנו שיער על חלקים אחרים בגוף. פעם הוא בודד אותנו מפני קור, אבל גם האדם המוזנח ביותר בעולם לא יכול כיום להתחמם בעזרת שיער הגוף שלו. יש תיאוריה לפיה שיער מעביר את הפרומונים שלנו לסביבה ועוזר לנו בתהליך החיזור. עד כמה זה רלוונטי היום עם כל הסבונים והבשמים? לא ידוע.

שיער סומר – או בעגה יומיומית, זה שעושה צמרמורת או עור ברווז. מטרתו היה להפחיד מינים אחרים באבולוציה מלהתעסק אתנו – בדיוק כמו שלחיות סומר השיער כשהן מרגישות מאויימות. ובכן, כיום זה לא באמת מפחיד אף אחד, אלא סתם מוזר ולפעמים מעיק.

עורלה – יש הטוענים כי קיום עורלה מגביר את תחושת האורגזמה אצל האישה ואף מעצימה את האורגזמה הגברית, אך אין באמת סיבה מוכחת לעור העוטף את איבר המין הגברי. למעשה, מחקרים מוכיחים שגברים נימולים יכולים להפחית את הסיכון לחלות בסרטן או באיידס. סוף כל סוף יתרון ליהדות?

האצבע הקטנה ברגל – בשלב שבו טיפסנו על עצים, הבוהן הקטנה שלנו סייעה לנו להחזיק ולייצב את עצמנו טוב יותר. כיום זה כאמור לא ממש קורה, או במילים אחרות: היינו יכולים להתנהל בצורה נורמלית לחלוטין אם היו לנו ארבע אצבעות ברגל במקום חמש.

שרירי האוזן – אנשים שיכולים להזיז את האוזניים נוהגים להתגאות בכך, אבל הם ככל הנראה הולכים ומתמעטים. הסיבה שיש לנו שרירים באוזן בכלל גם היא אבולוציונית, משום שלא מעט יונקים יכולים להתאים את האוזן החיצונית שלהם כדי לקלוט טוב יותר רעשים מהסביבה. אלא שאנחנו מעולם לא יכולנו להזיז את האוזן בצורה שתעזור לנו לשפר קליטה, וגם אם כן – אפשר לחשוב שזה היה עוזר לנו במיוחד.

>> דמעות זה חשוב: למה אנחנו בוכים?