ממש באמצע חלום מתוק, מעיר אתכם שעון צווחני שמורה עליכם לקום. אוף. למי יש כוח? השמיכה הקורצת, השרירים שזקוקים לעוד טיפה מנוחה והיום עמוס המטלות שמחכה בפתח, גורמים למשימת ההתעוררות להראות כמעט בלתי אפשרית. אבל מה לעשות שלרובנו אין אפשרות להתפנן במיטה בלי סוף? הנה כמה טיפים שאולי לא יגרמו לכם לזנק מהמיטה, אבל בטוח יגרמו לכם לצאת ממנה הרבה יותר בקלות, ואפילו עם חיוך. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. עשו דברים מעצבנים

מה ששמעתם. כן, כן, אותם דברים שפשוט הורסים לכם את היום: תשלומי ארנונה, שיחות עם בנקים או בדיקה שאתם דוחים כבר חודשיים. ברגע שאלה יהיו מאחוריכם, תוכלו לארגן לעצמכם כמעט יום שלם נטול דאגות, שמפנה מקום לכל מה שחיובי ומועיל בחייכם. 

2. מתיחות

אין כמו סדרה קצרה של מתיחות כדי לאותת לגוף לעבור ממצב מכורבל למצב ערני. הניפו ידיים לכיוון התקרה, פרסו אותן לצדדים ומתחו את החזה. הרימו רגל על כיסא בעדינות והשענו לעברה. מתיחה טובה תמריץ את מחזור הדם, תשמור על האלסטיות של השרירים ותגרום לכם להרגיש מוכנים יותר לקראת היום החדש.

3. תאמו ציפיות עם עצמכם

שאלו את עצמכם מה יגרום ליום שלכם להיות מוצלח יותר. אם תדעו את התשובה, יהיה לכם קל יותר להשיג את המטרה. נהלו את היום שלכם ואל תתנו לו לנהל אתכם. תוכלו אפילו לכתוב על פתק מה תרצו להשיג היום ומה יעשה אתכם מאושרים. זה יכול להיות הישג בעבודה או אפילו ניצחון ב"קנדי קראש".

4. חייכו

התעוררתם בבוקר? זה לא מובן מאליו. נסו לומר לעצמכם שהולך להיות לכם יום פשוט נפלא. חייכו למראה וקבלו את החיים באהבה. אופטימיות זה שם המשחק.

5. צאו אל החלון

או אל המרפסת, החצר או כל מה שמאפשר לכם לספוג קצת ויטמין D. מסתבר שלשמש יש השפעות נוירולוגיות על המוח, המסייעות במניעת דכאון ומצב רוח רע. חוץ מזה, ויטמיןD  שתספגו מהפעולה, יעזור לכם לספיגת הסידן, לתפקוד השרירים ועוד.

6. שתו 2 כוסות מים פושרים עם מיץ מחצי לימון

הלימון, מסתבר, עוזר למיצי הקיבה לפרק חלבונים מהמזון, והמים ממריצים את פעילות מערכת העיכול. מים קרים מכווצים ומים חמימים מרפים את השרירים ומרגיעים. בנוסף, מערכת העיכול לפי הרפואה הסינית זקוקה בבוקר ובצהריים לנוזלים פושרים כדי לאתחל את פעולת העיכול. אם אוכלים או שותים משהו קר, הגוף צריך להשקיע כדי לחמם לטמפרטורת הגוף וזה גוזל אנרגיה. במילים פשוטות: מים פושרים יעזרו לכם בפינוי היציאות שלכם ויסלקו את הרעלים שהצטברו בגופכם במשך הלילה.

כוסות מים עם פלחי לימון (צילום: Robert Anthony, Shutterstock)
2 כוסות מים פושרים עם לימון - לזירוז מערכת העיכול | צילום: Robert Anthony, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> משהקים בלי הפסקה? כך תעצרו אותם אחת ולתמיד
>> מתי המציאו את הקונדום? ההיסטוריה של אמצעי המניעה
>> כל מה שרציתם לדעת על פריצות דיסק

7. עשו מדיטציה

גם אם אתם ממש מעקמים את הפרצוף עכשיו, נסו את זה: קחו לעצמכם עוד כמה דקות במיטה. בחרו תנוחה נוחה, הניחו ידיים על הבטן ותנו לנשימה שלכם לזרום חופשי מבין השפתיים. ועכשיו תקשיבו לשקט הפנימי שלכם. התעלמו מכל רעשי הרקע והתמקדו בנשימה. שחררו לרגע את כל דאגות ומטלות היום. הן לא יברחו לשום מקום. נכון שכיף לפתוח את היום בצורה רגועה יותר?

8. רשמו את החלומות שלכם

הרעיונות הטובים ביותר שלנו והרצונות האמיתיים טמונים בחלומות שלנו. נכון, לא תמיד קל לפרש אותם או אפילו לזכור אותם, אבל אם תשימו פתק קטן ליד המיטה ותכתבו משהו שאתם זוכרים מהחלום, תוכלו לנסות לברר עם עצמכם את משמעותו (וכך גם לא תשכחו אותו). אולי תגלו כמה דברים חשובים על עצמכם שאפילו אתם לא ידעתם.

9. עשו מקלחת

מתקלחים בלילה? נסו להוסיף גם מקלחת בבוקר. למקלחת יש השפעה ממריצה ומעוררת על הגוף, ובנוסף, היא עוזרת לסילוק הרעלים שיצאו עם הזיעה במשך הלילה, פותחת נקבוביות, עוזרת לנשימה טובה יותר ומגבירה את חילוף החומרים. הלכתם על זה? מומלץ לסיים במים מעט קרים על מנת לסגור בחזרה את הנקבוביות.

10. ארוחת בוקר מאוזנת

אין צורך להעמיד סירים ומחבתות. מעט יוגורט עם גרנולה או לחם שיפון עם אבוקדו או גבינה יעשו את העבודה. ארוחת בוקר טובה תעזור לכם להתחיל את היום שלכם ברגל ימין: תהיו פחות עייפים, יותר רגועים ויותר ערניים. שווה לקום בשביל זה רבע שעה קודם, לא?

11. נטשו את השעון המעורר

מה יותר מלחיץ ומעצבן מצליל השעון המעורר בבוקר? מסתבר שהגוף שלנו יודע לכוון לעצמו "שעון פנימי". איך עושים את זה? פשוט נסו ללכת לישון בכל יום באותה השעה ותראו שגם השעה שבה תתעוררו תהיה קבועה, ללא צורך בשעון מעורר.

12. התעוררו עם מוסיקה

ביונסה, פרל ג'אם, עומר אדם או מוסיקה קלאסית. כל מה שעושה לכם את זה וגורם לכם להתעורר בקצב במקום בעצב. ואם כבר החלטתם להשאיר את השעון המעורר בחייכם, תוכלו לכוון אותו על מוסיקה נעימה. זה בטוח יותר כיף מצלצול טורדני.

* ייעוץ לכתבה: ד"ר אסתר מנחם, ביולוגית ונטורופתית, רכזת תחום נטורופתיה בקופ"ח "כללית משלימה", מיכל צפיר, אמנית החיים הבריאים, אנדריי זליקמן - מאמן כושר בכיר במועדון הכושר "בראשית", בני ציון.

החדשות הטובות שיעשו לכם יופי של בוקר >>
 >> מהי התגלית שאולי תגרום לכל העולם להפסיק לעשן?