"עד היום אני עדיין מקיא לפעמים"
רון יוחננוב הוא אחד הבלוגרים הכי עסוקים בישראל בתחום הקולינריה. בשיחה עם mako בריאות הוא מספר על היום שבו החליט לעבור ניתוח לקיצור קיבה: הקשיים, כאבי התופת, היחסים המורכבים שלו עם אוכל ועל הדרך שעוזרת לו להתמודד עם התהליך ("לא נותן לנפש שלי להרגיש במחסור"). בסוף הוא מבהיר: "לא הייתי ממליץ על הניתוח"


אם זו השווארמה בתנור המפורסמת או ארוחה שלמה בסיר - כמעט בכל בית בישראל אפשר למצוא על שולחן האוכל מאכל שנולד ממתכון של רון יוחננוב - בלוגר האוכל הידוע המומחה ביצירת מתכונים קלים ונגישים שמתאימים לקהל הישראלי.
בפוסט שפרסם לאחרונה הוא חשף כי מאחורי כל תמונות האוכל הפוטוגניות והחיוכים, עומד איש שעבר מסע של ייסורים כדי להילחם במשקל שלו. לפני כשמונה שנים עבר יוחננוב ניתוח לקיצור קיבה ("שרוול"). בשיחה עם mako בריאות הוא מספר על הדרך הארוכה שעבר, על השלכות הניתוח הקשות ועל החרטות.
"עברתי פשיטת רגל והייתי במצב נפשי קשה", מספר יוחננוב על ההחלטה לעבור את הניתוח. "בשלב מסוים כבר לא יכולתי להסתכל על עצמי במראה. שקלתי 130 קילו, סבלתי מבעיות בריאות קשות כמו טרום סוכרת ודום נשימה. לא היו יותר מדי אפשרויות והחלטתי לקחת את עצמי בידיים".
"אם מישהו היה מזהיר אותי מראש ומסביר לי שמדובר בניתוח קשה שכרוך בהשלכות מורכבות, לא הייתי עובר את התהליך"
רון יוחננוב
אחרי שהתייעץ עם רופא, יוחננוב החל להתעניין בניתוח לקיצור קיבה, המכונה "שרוול", ולבסוף החליט לבצע אותו. כיום הוא שוקל 85 קילו,
"אני לא שמח שעשיתי את הניתוח הזה ואני בהחלט לא אמליץ עליו. אם מישהו היה מזהיר אותי מראש ומסביר לי שמדובר בניתוח קשה שכרוך בהשלכות מורכבות, לא הייתי עובר את התהליך".
כאבים, הקאות והשתעבדות לוויטמינים
כיום יוחננוב עדיין משלם את מחיר הניתוח. "אני קם בבוקר ולוקח שמונה סוגים של ויטמינים וברזל כדי שאוכל לשרוד את היום. אני עובד שעות רבות ואני פשוט לא יכול בלי זה. מעבר לכך, יש לי בעיות ספיגה, ואני צריך להיזהר עם דברים שאני מכניס לפה. אני עדיין מקיא לפעמים, בעיקר כשאני אוכל יותר מדי. יש מאכלים שממש גורמים לי לכאבי תופת - חומוס או פלאפל גורמים לי להרגיש כאילו אני עובר התקף לב".
אתה הולך למסעדות לפעמים?
"כן, אני מנסה לשמור על איזון – ליהנות מאוכל אבל לדעת גם לא להגזים. אבל גם זה לא תמיד עובר חלק. לא מזמן הייתי במסעדת ראמן מעולה, היה לי טעים אבל בשלב מסוים הרגשתי שאני פשוט לא יכול להכניס עוד פירור לפה. אחראית המשמרת לא הבינה למה אני משאיר חצי צלחת מלאה. היא ניגשה ושאלה אם הכל בסדר. כשיצאתי מהמסעדה התחלתי לסבול מכאבי תופת והקאתי הכל".
"יש מאכלים שממש גורמים לי לכאבי תופת - חומוס או פלאפל גורמים לי להרגיש כאילו אני עובר התקף לב"
מה אתה ממליץ למי שמתמודד עם משקל עודף?
"היום יש הרבה דרכים להתמודד עם זה - יש מאמני כושר, קבוצות תמיכה, זריקות. גם טיפול רגשי יכול לעזור מאוד. צריך להבין שניתוח שרוול הוא רק 'פלסטר', הוא לא באמת פותר את הבעיה, בעיקר אם היא מופיעה על רקע נפשי. בסופו של דבר, אנשים חוזרים להרגלים שלהם, ואם הם לא מקפידים על אורח חיים בריא, הם חוזרים למשקל שלהם. אני מכיר מישהו שעבר ניתוח כזה והיום הוא שוקל כפול ממה שהוא שקל לפני הניתוח".
איך אתה שומר על המשקל היום? העובדה שאתה עוסק בתחום הקולינריה לא מפריעה לתהליך?
"הגישה שלי היא לאזן. אני אוכל 8-7 ארוחות קטנות ביום, אבל אני נשקל כמה פעמים בשבוע. אם אני מתפרע כמה ימים בחופשה – מיד לאחר מכן אני חוזר לאכול דפי אורז במשך כמה ימים. בשבתות אני נהנה מעוגה טובה, אני לא נותן לנפש לשלי להרגיש במחסור".
אף שכאמור לא היה ממליץ לאחרים לעבור את הניתוח, כיום הוא מצליח להסתכל על הצד החיובי. "עכשיו כשאני מביט במראה אני אוהב את מה שאני רואה, בעבר לא הייתי מסוגל להצטלם – זה בהחלט משהו שאני גאה בו. אל תוותרו לעצמכם - אם אתם סובלים מעודף משקל יש דרכים לטפל בזה".
יוחננוב יוצא בימים אלה בסדרת הרצאות על השינוי שעבר. ההרצאות מיועדות לקבוצות וארגונים ולקהל העוקבים. פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם