רופאים סינים מדווחים על שינויים באופי המחלה המתפתחת בעקבות נגיף הקורונה, לאור מקרים חדשים בצפון-מזרח סין. לפי הדיווחים, אנשים שנדבקו בנגיף מפתחים תסמינים בשלב מאוחר יותר (בהשוואה למקרים שהיו בווהאן), מה שעשוי להקשות על זיהוי נשאים לפני שהם מספיקים להדביק אחרים. שינויים אלה עלולים לפגוע ביכולת המדינות לחזור לשגרה ולהקשות את המלחמה נגד הווירוס.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

על פי דיווחים של רופאים מאזור צפון סין שהתראיינו לתקשורת המקומית, נראה שמטופלים באזור זה נושאים את הנגיף במשך זמן רב יותר ולמעשה לוקח יותר זמן לאחר ההחלמה עד שמתקבלת תוצאה שלילית לנוכחות הנגיף בגופם. נוסף לכך, נראה שהופעת התסמינים לוקחת יותר זמן בהשוואה להופעת התסמינים במקרים בווהאן – כלומר התסמינים במקרים החדשים מופיעים אחרי יותר משבועיים.

"התקופה הממושכת יותר שבה מטופלים לא מראים תסמינים יצרה קבוצות של משפחות שלמות שנדבקו", ציין אחד הרופאים. כ-46 מקרים חדשים נצפו באזור צפון-מזרח סין במהלך השבועיים האחרונים. התפרצות מחודשת זו הובילה להסגר מחודש באזור שמונה כ-100 מיליון תושבים.

זו לא פעם ראשונה שמדווחים על שינויים בהתנהגות הנגיף, כבר דווח בעבר על מוטציות שונות של וירוס הקורונה שנצפו ברחבי העולם, אך מדענים טרם יודעים באופן חד משמעי אם מוטציות אלה צריכות להדאיג אותנו. נגיפים עוברים שינויים כל הזמן, חלקם מחזקים אותם אך ישנן גם מוטציות שמחלישות אותם, כך שקשה לדעת.

עוד ב-mako בריאות:
>> מחקר חדש בחן את הקשר בין הקורונה לטמפרטורה
>> שינוי מדהים: כך תעשו את הדיאטה של אדל
>> חוזרים לשופינג: אלה כללי ההיגיינה בקניון
 

הסתייגות נוספת מהדיווחים האחרונים על צפון-מזרח סין היא שהרופאים משווים בין המקרים הללו למקרים הראשונים בווהאן. ייתכן שרק נדמה להם שהתסמינים מופיעים בשלב מאוחר יותר – משום שכעת רופאים מצליחים לזהות מוקדם יותר מקרי קורונה. בהשוואה למקרים הראשונים בווהאן, שבהם לרופאים לקח יותר זמן לאבחן ולכן נוצר מצב שרק המקרים החמורים ביותר טופלו בשלב הראשוני. יש לציין כי ההתפרצות המחודשת שנצפית בימים אלה בסין משמעותית קטנה יותר ממה שהיה בווהאן.

"תאורטית, שינויים מסוימים בהרכב הגנטי יכולים להוביל לשינויים בהרכב הנגיף או בהתנהגות הנגיף", מסביר קייג'י פוקודה, מרצה קליני ומנהל בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הונג קונג. "עם זאת, מוטציות רבות כלל לא מובילות לשינויים בולטים בנגיף".

בין השינויים הנוספים שנצפו במקרים הראשונים, רופאים טוענים כי מטופלים סובלים בעיקר מנזק בריאות, בהשוואה למטופלים בווהאן שסבלו מנזק באיברים שונים, כולל הלב, הכליות והמעיים. בין המקרים שדווחו עד כה בצפון-מזרח סין, 10 אחוז מהם במצב אנוש ו-26 מטופלים מאושפזים.

הסברה היא שהתפרצות מחודשת זו נגרמה עקב מגע עם אנשים שהגיעו מרוסיה, שנפגעה קשות מנגיף הקורונה. "אנשים לא צריכים לצאת מנקודת הנחה שהשיא כבר חלף ולהסיר מגננות", מסביר וו-אנוהא, רופא בכיר למחלות זיהומיות בתקשורת המקומית. "זה בהחלט אפשרי שאפידמיה זו תימשך לאורך זמן רב".

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ד' (20.05.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.