חברת קמהדע דיווחה היום (ב') על גיוס החולה הראשון לניסוי שלה, בו תיבחן האפשרות לטפל בקורונה באמצעות נוגדנים שהופקו מדמם של מחלימים מקורונה (Covid-19). עד היום נוסה המוצר רק במקרה אחד של טיפול חמלה, ובמקרה הזה לא הוביל הטיפול להצלת חייה של המטופלת, אולם כעת יוצאת החברה לניסוי רשמי.

המשתתפים במחקר הנוכחי הם במצב קל יותר מהחולה שטופלה במסגרת טיפול החמלה, כולם מאושפזים עם דלקת ריאות אך אינם מונשמים. בכוונת החברה לגייס 12 חולים, כאשר בשלב הראשון יבחנו רק בטיחות המוצר ודפוסי ההתפשטות שלו בגוף והפינוי שלו מהגוף. החברה מקווה לראות גם סימני יעילות למוצר, כלומר הבדל בין מצבם של המטופלים למצב שהיה חזוי להם ללא הטיפול, אולם זו לא המטרה הרשמית של הניסוי, וגם אין בו קבוצת ביקורת, כך שלא ניתן להשוות למטופלים שטופלו בתנאים זהים למעט מתן הפלזמה. המעקב אחר החולים ימשך 84 ימים.

במהלך הרבעון הנוכחי, כלומר עד סוף ספטמבר, מתכננת החברה פגישה עם ה-FDA, רשות המזון והתרופות האמריקאית, כדי לתכנן ניסוי המשך למוצר, במהלך 2021. במקביל לניסוי הנוכחי, קמהדע תערוך ניסוי בשימוש בנוגדנים כטיפול מניעה למתנדבים בריאים הנמצאים בקבוצת סיכון. ההערכה היא כי הנוגדנים יכולים לשמש כמעין חיסון פאסיבי נגד המחלה.

מוצר הנוגדנים של קמהדע לטיפול בקורונה, מפותח במסגרת הסכם שיתוף הפעולה הבין לאומי שנחתם באפריל 2020 בין קמהדע לבין חברת קדריון ביופארמה לפיתוח, יצור והפצה של נוגדן מבוסס-פלסמה (IgG) כטיפול פוטנציאלי למחלת הקורונה (COVID-19).

מתחילת השנה עלתה מניית קמהדע 25% והחברה נסחרת לפי שווי של 396 מיליון דולר (בנאסד"ק ובתל אביב). העליות היו בעיקר על רקע תוכניותיה של החברה בתחום הקורונה. החברה עדיין לא פרסמה את הדו"חות שלה לרבעון השני של 2020, כך שלא ניתן עדיין לדעת אם הקו9רונה השפיעה על הביקוש למוצרים האחרים שלה, מוצר לטיפול באמפיזמה תורשתית וחיסון פאסיבי לכלבת, המשווק בארה"ב על ידי קדריון, השותפה גם למוצר הקורונה.