חוקרים מבית החולים הכללי מסצ'וסטס טוענים כי מצאו דרך חדשה לזהות מראש אזורים שעשויים להיות מוקדי הדבקה  של נגיף הקורונה – באמצעות מנוע החיפוש של הגוגל.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

החוקרים השוו חיפושים שקשורים לאובדן חוש הטעם וחוסר תיאבון – לעומת חיפושים שקשורים לתסמינים אחרים שקשורים למערכת העיכול, כמו שלשולים, ובמקביל בדקו נתוני תחלואה ב-15 מדינות בארה"ב, במהלך חודשי ינואר עד אפריל. הם נעזרו בשירות של גוגל שנקרא "גוגל טרנדס", המאפשר להראות מגמות חיפוש בהתאם למילות חיפוש שונות. שירות זה גם מאפשר לראות זמנים, כמו גם נתונים של מגמות חיפושים בגוגל לפי ערים ומדינות בעולם.

הם מצאו חפיפה בין נפח החיפושים בגוגל לבין תחלואה גבוהה בערים שונות. החפיפה הייתה משמעותית יותר בניו יורק, ניו ג'רזי, קליפורניה, מסצ'וסטס ואילינוי. במקומות אלה, נעשו יותר חיפושים בגוגל על תסמינים מסוימים – כשלושה או ארבעה שבועות לפני שנצפתה באזורים האלו תחלואה גבוהה. מה שיכול להצביע על דרך חדשה לנבא מוקדי הדבקה פוטנציאליים; בדיקת חיפושים בגוגל לתסמינים מסוימים תוכל לעזור לדעת מראש איזה אזור עשוי לסבול מתחלואה גבוהה.

כאב בטן (צילום:  ESB Professional, shutterstock)
מתברר כי חיפוש תסמינים במערכת העיכול בגוגל יכולים לנבא מוקדי הדבקה | צילום: ESB Professional, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> אפידמיולוגית: זה המושב הבטוח ביותר באוטובוס
>> מחקר חדש: ריחוק פיזי לא מספיק למניעת הדבקה
>> לא מצליחים להירדם? 8 משקאות שיעזרו לכם  

לפי מסקנות החוקרים, שפורסמו במאמר בכתב העת הרפואי Clinical Gastroenterology and Hepatology, מחקר זה יכול להצביע על חשיבות גדולה יותר של תסמינים הקשורים למערכת העיכול שבמקרים רבים מופיעים לפני התסמינים הידועים יותר במערכת הנשימה. "המידע שלנו מדגיש את החשיבות של תסמינים במערכת העיכול כמבשר פוטנציאלי להתפשטות נגיף הקורונה ומציע כי 'גוגל טרנדס' עשוי להיות כלי משמעותי לניבוי מגפות עם תסמינים במערכת העיכול", כתבו החוקרים במחקר. אמנם נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין עד כמה כלי זה יעיל בניבוי מוקדי הדבקה, במיוחד במדינות אחרות בעולם, אך אין ספק שמדובר בממצא בעל פוטנציאל לסייע למנוע את התפשטות המגפה.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (13.09.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.