ימי הקורונה הם ימים מוזרים. מרגיעים אותנו שוב ושוב ואומרים שלא צפוי מחסור במזון, שהסופרים יישארו פתוחים ושגם במקרה של הסגר מוחלט עדיין נוכל לצאת החוצה ולקנות אוכל. שזה נחמד ויפה, אבל איש לא מדבר על פתרון אמיתי למקרה של עומס בסופרמרקטים – מה קורה אם מגיעים לסופר ויש עומס של הרבה יותר מעשרה אנשים? מה קורה אם אף אחד ממש לא שומר על מרחק של שני מטרים מהשני? מה קורה אם אחד העובדים בסופר משתעל ישירות עליכם?

לייק בפייסבוק כבר עשיתם? 

בימים האחרונים רשתות מזון גדולות בעולם, ביניהן רשת Woolworth שבאוסטרליה, החלו לאכוף כלל של שעות פתיחה מיוחדות עבור האוכלוסייה המבוגרת בלבד. כלומר, החל מהשבוע, מרכולים, סופרים וחנויות מזון ברחבי העולם יפתחו את שעריהן מוקדם מהרגיל, ובמשך חלון הזמן המוקדם עד לשעת הפתיחה הרגילה, רק קונים מבוגרים יורשו להיכנס למקום.

מכיוון שזוהי קבוצת הסיכון הגדולה ביותר להידבקות בווירוס הקורונה, המחשבה היא שיש לבודד אותה מכל השאר עד כמה שניתן. ״דרישה תקדימית לקניות בסופרמרקט הובילה להחלטה הזו״, מסרה רשת Woolworth, ״יש הרבה אנשים קשישים ופגיעים בקהילה, והם מפספסים אייטמים חיוניים שהם זקוקים להם״.

כאמור, יותר ויותר חנויות מזון ברחבי העולם מאמצות את התקנה הזו, ובמקביל נשמעות קריאות נוספות לחנויות ברחבי ארצות הברית שיפתחו את שעריהן שעתיים מוקדם יותר – במיוחד בשביל האוכלוסייה המבוגרת. בניו ג׳רזי ובאוהיו כבר הודיעו העיריות כי ינחו את המרכולים להקדיש את השעות 9 עד 11 בבוקר לטובת קונים מבוגרים, נכים ונשים בהיריון, ואף יקצו עובדים מיוחדים שיסייעו לאוכלוסיות הללו וידאגו עבורם למשלוחים עד הבית.

עוד על נגיף הקורונה:
>> דיווחים מדאיגים: הבריאו מהנגיף ואז חלו שוב
>> כך דרום קוריאה הצליחה להשתלט על מגיפת הקורונה
>> מומחה לבטיחות מזון: אל תקנו את המזונות האלה

בזמן שהנשיא טראמפ וראש הממשלה נתניהו מפצירים בפני הציבור לא להסתער על המרכולים, רשתות מזון רבות עדיין סובלות מחוסרים במוצרים כמו אלכוג׳ל, ביצים ונייר טואלט. כך שפתיחה מוקדמת של המרכולים, מעבר למניעת ההדבקה של אוכלוסיות חלשות, תאפשר להן להצטייד במוצרים הללו לפני שהם אוזלים מהמלאי. בהחלט נקודה הגיונית למחשבה בהכרזה הבאה על הצעדים הננקטים במשק.