האם בקרוב ה-FDA יאשר את מתן הבוסטר בארה"ב לכלל האוכלוסייה? מחקר ענק שהתפרסם בארה"ב מצביע על ירידה הדרגתית ביעילות החיסון של פייזר כנגד הדבקה, החל מחודש אחרי ההתחסנות במנה השנייה. המחקר שבדק יותר מ-3.4 מיליון איש בקליפורניה מצא ירידה של כמעט מחצית בשיעור ההגנה 5 חודשים לאחר החיסון ביחס להגנה המיידית לאחר החיסון. שיעור הירידה שווה בכל שכבות הגיל. עם זאת לא נמצאה ירידה בהגנה מפני מחלות קשות והיעילות נותרה על 90% כנגד אשפוזים.

"יחד עם ראיות אחרות, התוצאות שלנו מצביעות על כך שלמרות היעילות המוקדמת של (חיסון פייזר) נגד דלתא, היעילות נגד זיהומים והדבקות נשחקת בהתמדה בחודשים שלאחר קבלת המנה השנייה", כתבו המחברים.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

החוקרים ניתחו 3,436,957 רישומים אלקטרוניים ממערכת הבריאות של דרום קליפורניה בין התאריכים 4 בדצמבר – 8 באוגוסט. יעילות החיסונים נגד הדבקות של גרסת הדלתא עמדה על 93% לאחר קבלת שני החיסונים וירדה ל-53% לאחר ארבעה חודשים. היעילות מול וריאנטים אחרים (שאינם דלתא) בחודש אחד לאחר קבלת שתי מנות הייתה 97% וירדה ל -67% לאחר ארבעה חודשים. כאמור, היעילות נגד אשפוזים הקשורים לדלתא נותרה גבוהה (90%). במהלך תקופת המחקר, שיעור המקרים החיוביים המיוחסים לגרסת הדלתא עלה מ-0.6% באפריל 2021 לכמעט 87% עד יולי 2021, נתון שממחיש שגרסת הדלתא הפכה לזן הדומיננטי בארצות הברית.

 עוד ב-mako בריאות:
>>המוטציות החדשות מדבקות יותר באוויר הפתוח
<<כל הפרטים על התרופה החדשה לקורונה
>>תיאוריות הקונספירציה הכי פופולריות בקורונה

היעילות נגד הדבקה נשחקת

למרות שהמחקר מספק הוכחה לכך שהחסינות יורדת עבור כל קבוצות הגיל שקיבלו את החיסון, הוועדה המייעצת ל-CDC בנושא שיטות חיסונים, מגישה את הצורך במחקר נוסף כדי לקבוע אם יש לספק חיסון שלישי לכל קבוצות הגיל הזכאיות לחיסון זה. "השיקולים צריכים לקחת בחשבון את אספקת החיסונים העולמית, מאחר ואנשים במדינות רבות בעולם עדיין לא קיבלו סדרת חיסונים ראשונית", אמרה ד"ר שרה טרטוף, המחברת הראשית של המחקר.

המחקר הנוכחי משתלב עם הנתונים שפרסם משרד הבריאות בישראל בחודש יולי האחרון, ולפיו יעילות החיסון ירדה דרמטית ל-39% במניעת הידבקות ול-40% במניעת מחלה קלה עם תסמינים. יעילות החיסון למניעת אשפוזים ומחלה קשה נשארה גבוהה - 88% למניעת אשפוז ו-91% למניעת מחלה קשה.