המרוץ אחר מציאת חיסון או תרופה לנגיף הקורונה ממשיך ומדענים ברחבי העולם עובדים לילות כימים במטרה למצוא את הנוסחה היעילה ביותר למיגור המגפה. התהליך למציאת חיסון או תרופה מורכב וממושך ודורש קודם כל בדיקות במעבדה. רק לאחר הצלחה בתנאי מעבדה ניתן להתקדם לניסויים קליניים, שגם הם לוקחים לא מעט זמן, ורק לאחר מכן ניתן להשתמש בתרופה או בחיסון – תחילה בכמות מצומצמת של אנשים ולאחר מכן בציבור הרחב.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם? 

זו הסיבה העיקרית שלאחרונה עולים לא מעט דיווחים על תרופות פוטנציאליות שונות שהתקדמו בתהליך אך טרם ניתנות לשימוש באוכלוסייה. כעת קבוצת חוקרים מאוסטרליה טוענים כי הגיעו לפריצת דרך משמעותית בפיתוח חיסון שלדבריהם מסוגל לנטרל את נגיף הקורונה.

החיסון הניסיוני פותח על ידי מדענים מאוניברסיטת קווינסלנד ולפי תוצאות מעבדה נראה שהוא מסוגל לייצר חסינות גבוהה יותר מזו שמתפתחת אצל אנשים שנדבקו בנגיף והחלימו. פרופ' פול יאנג, ממובילי המחקר, טוען כי תוצאות של ניסוי פרה-קליני בתרביות תאים הצביעו על כך שפיתוח החיסון מתקדם לפי התוכנית.

עוד על נגיף הקורונה:
>> הפעולה שיכולה להציל אותנו מהמגפה הבאה
>> עיניה של מחלימה מקורונה נדבקו – וזה מה שנמצא
>> בייחוד עכשיו: הירק שמונע עצירות

טכנולוגיה שמאפשרת לזהות את הנגיף ולנטרל אותו

החיסון פותח בעזרת טכנולוגיית "מלחצת מולקולרית" (molecular clamp), שלמעשה נועלת את חלבוני ה-SPIKE של נגיף הקורונה (מרכיב משמעותי שמאפשר לנגיף לחדור לתאים בדרכי הנשימה) לצורה שמאפשרת למערכת החיסונית לזהות את הווירוס ולנטרל אותו.

"זה מה שקיווינו לו וזו הקלה גדולה עבור הצוות", אמר פרופ' יאנג בהצהרה רשמית. "היינו מרוצים במיוחד מכך שחוזק הנוגדנים היה אף טוב יותר מאלה שנצפים בדגימות ממטופלים שהחלימו מקורונה", הוסיף. פרופ' קאנטה סובאראו ממכון דוהרטי למניעה, טיפול וריפוי מחלות זיהומיות, לקחה חלק בניסוי שבדק את יעילות החיסון במעבדה מסבירה על הפוטנציאל של החיסון: "מדובר בממצא חשוב מאוד, כיוון שתגובות חיסוניות דומות נצפו בעבר בנגיף הסארס, כאשר נבדק בבעלי חיים – תוצאות שהובילו לפיתוח הגנה מפני הנגיף".

חברה הולנדית שמנהלת מעבדות לבדיקת תרופות בפיתוח נרתמה למאמץ ובימים אלה מבצעת במקביל בדיקות לחיסון האוסטרלי בהולנד. המדענים כעת מתכננים להתחיל בניסויים קליניים באוסטרליה לאחר שיתקבלו התוצאות הסופיות מהשלב הפרה-קליני בתחילת יוני.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ה' (30.04.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.