נגיף הקורונה ממשיך להפתיע רופאים ברחבי העולם וכעת נחשף נזק נוסף שעלול לקרות כתוצאה מהידבקות בנגיף – אובדן השמיעה. לאחרונה צצים עוד ועוד דיווחים בעולם על אנשים שסבלו מאובדן שמיעה חלקי (ונראה עד כה שהוא גם זמני) לאחר שנדבקו בווירוס, גם אם הם סבלו רק מתסמינים קלים. כעת ה-CNN מדווחים על אישה בארה"ב שאיבדה את השמיעה באוזן אחת בעקבות נגיף הקורונה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ביום בהיר אחד, מרדית' הארל בת ה-42 הרגישה צפצוף פתאומי באוזן ימין. היא הבינה מהר מאוד, שחוץ מאותו צפצוף, היא לא יכולה לשמוע כלום מהאוזן הזאת. "זה היה כאילו מישהו לחץ על מתג כיבוי", סיפרה לתקשורת המקומית. הארל לא הבינה למה זה קרה לה, עד שבוע לאחר מכן, כשהיא עשתה בדיקת קורונה והיא חזרה חיובית.

"מקווה שאנשים יבינו שהנגיף הזה הוא לא בדיחה"

כשהיא פנתה לאוטולוג (מומחה לרפואת אוזן), נאמר לה כי ייתכן שאובדן השמיעה שלה הוא כתוצאה מנגיף הקורונה. אחד הדברים המפתיעים במקרה של הארל, זו העובדה שהיא כלל לא סבלה מתסמינים ולא ידעה שנדבקה בנגיף. את בדיקת הקורונה היא עשתה רק בגלל שחבר (שפגשה בביתה) עדכן אותה כי הוא נדבק בנגיף ולא כי היא סבלה מתסמיני קורונה. למרות זאת, היא עדיין סבלה מנזק חמור כתוצאה מהנגיף.

הארל קיבלה טיפול בסטאורידים, אבל נראה שזה לא עזר לה, למרות שטיפול סטרואידי עזר בעבר לחולי קורונה שסבלו מאובדן שמיעה. לדבריה, רופאיה אמרו לה שישנה סבירות נמוכה לכך שהשמיעה תחזור אליה באוזן ימין ובקרוב היא תקבל מכשיר שמיעה. גם הטנטון ממנו סבלה (אותו צליל באוזן) ככל הנראה לא ייפסק. "לא הייתי חולה, אבל עדיין סבלתי מהשלכות", אמרה הארל. "אני מקווה שאנשים יקבלו את המסר שהנגיף הזה הוא לא בדיחה".

זוהי לא הפעם הראשונה שנגיף יכול להוביל לאובדן שמיעה. היו מקרים בעבר שבהם חצבת, חזרת ודלקת קרום המוח הובילו לאובדן שמיעה פתאומי. וכעת יש גם ראיות לכך שזה יכול לקרות גם עם נגיף הקורונה. עם זאת, יש לציין כי מדובר בתופעה לא נפוצה. "אנחנו שומעים על עוד ועוד אנשים שסובלים מאובדן שמיעה לאחר שנדבקו בנגיף הקורונה", אומר ד"ר מת'יו סטיוארט, פרופסור חבר לרפואת אף-אוזן-גרון ב-Johns Hopkins Medicine. אמנם אין סטטיסטיקה רשמית שמצביעה על כמה זה נפוץ, אבל כמה מחקרים קטנים הראו קשר בין נגיף הקורונה לאובדן שמיעה.

חולה קורונה, אילוסטרציה (צילום:  faboi, shutterstock)
לאחרונה צצים יותר דיווחים על אובדן שמיעה בקרב חולי קורונה | צילום: faboi, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל

ד"ר סטיוארט, יחד עם קולגות, ביצע בדיקות על שלושה אנשים שמתו מקורונה, כדי לראות האם יש נוכחות של הנגיף באוזן. בשתיים מתוך שלוש הגופות שנבדקו, נמצא נגיף הקורונה באוזן התיכונה ובעצם המסטואיד (הממוקמת מאחורי האוזן, בתוך עצם הגולגולת). מחקר זה פורסם בכתב העת JAMA Otolaryngology. ד"ר סטיוארט חושש שנגיף הקורונה עשוי להשפיע על חוש השמיעה באופן חמור יותר מנגיפים אחרים. לטענתו, הסיבה לכך היא שווירוס הקורונה ידוע בכך שהוא גורם לקרישי דם בגוף והוא סבור שזה יכול לקרות גם בכלי הדם הזעירים שנמצאים באוזן הפנימית.

מחקר שנעשה על ידי צוות חוקרים במנצ'סטר, בדק 138 חולי קורונה שמונה שבועות לאחר שהם שוחררו מבית החולים. הם נשאלו האם הם חוו שינויים ביכולת השמיעה או האם הם חווים טנטון. 13 אחוז מכלל המשתתפים השיבו בחיוב. עד כה, טרם ידוע מדוע חלק מהמטופלים מפתחים בעיות בשמיעה ואילו אחרים לא.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (12.10.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.