תחושת הקור שמלווה אותנו בשעות הבוקר המוקדמות בימים האחרונים, היא ההוכחה הטובה ביותר לכך שהחורף כבר ממש מעבר לפינה. אם אתם מתקשים להיפרד מהשמיכה ולהתלבש לעבודה דווקא עכשיו, כנראה שיש לכם סיבה ממש טובה. למעשה, ככל שאנחנו מתקרבים לעונה הקרה, הבקרים חשוכים יותר. מבחינה ביולוגית. העובדה הזאת למעשה מקשה עלינו לצאת מהמיטה. כלומר, אף שבמציאות השעה היא בוקר, בגוף שלנו מופרש הורמון בשם מלטונין המושפע מהחושך. זהו הורמון המופרש מבלוטת האיצטרובל - בלוטה בגודל אפונה שנמצאת במוח. באופן טבעי, הוא מופרש עם רדת החשכה ורמתו יורדת בשעות האור עד ללילה הבא. לכן בפועל, למרות העובדה שבוקר, הוא עדיין פעיל וגורם לנו לרצות לישון.

 

מה גורם לכך שחלק מהאנשים דווקא קמים בקלות בעוד שאחרים גוררים את עצמם בכוח מהמיטה?

ובכן, כמו בתחומים רבים, התשובה לשאלה הזאת היא – סוג האופי שלנו. העובדה שכולנו אנשים שונים בעלי טמפרמנטים והרגלים שונים משחקת תפקיד גם ביכולת שלנו לקפץ בקלילות מהמיטה בשעות הבוקר. מאידך, יש כאלה שכלל אינם מושפעים ממדדים כמו קור או גשם משום שעבורם הקימה היא אינה משימה קשה.

אישה עייפה מאוד  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
גם אתם גמורים בבוקר? נסו לישון 7 שעות שינה | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

 

מה יכול לעזור לנו לקום יותר בקלות?

למרות הקושי, החדשות הטובות הן שיש כמה דברים שיכולים להקל. הכי חשוב זה לשמור על "היגיינת שינה" – כלומר, ללכת לישון בסביבת חדר מסודר, להימנע מצפייה במסכים לפני השינה וגם לנסות להקדים מעט את שעת השינה שלנו. משך השינה האידאלי הוא 7 שעות עבור אדם בוגר. עכשיו תשאלו את עצמכם אם אתם מקפידים על זה, ואם לא – נסו להתמיד בעניין ותראו שכבר קל לכם יותר לקום בבוקר.

 

הכותבת היא ד"ר יעל קראוס, מומחית ברפואת משפחה ומנהלת מרפאת שינה ב"כללית" מחוז שרון שומרון.