1. מים רותחים קופאים מהר יותר ממים רגילים

זה מפתיע אבל נכון - ולא לחלוטין ברור למה זה קורה. התופעה נקראת אפקט מפמבה על שם הסטודנט שגילה אותו לפני 47 שנה (די במקרה, כמו הרבה תגליות מעניינות), והמשיך לחקור אותו מאז ביחד עם מומחים בתחום. אחד ההסברים המתבקשים היה אידוי – חלק מהמים החמים מתאדים ולכן יש פחות מים להקפיא - אך האפקט מתרחש גם כשהמים החמים בכלי סגור. כאמור, מדענים עדיין לא מצאו תשובה סופית לתופעה אך ככל הנראה הדבר קשור לתכונות פיזיקליות וכימיות של המים: הסעת חום מהירה יותר אל מחוץ לכלי כי המרחק בין המולקולות גדול יותר במים חמים והעובדה שבעת חימום המים חלק מהגזים הממסים השתחררו ושינו במקצת את הרכב המים. תשובה סופית עדיין אין, מבטיחים לעדכן.

2. מים מרזים

מעבר לכך ששתיית מים תורמת לתחושת השובע שלנו וגורמת לנו פשוט לאכול פחות, התהליך הביוכימי של פירוק שומנים מצריך נוזלים. במצב בו אין מספיק מים בגוף לא יופנו נוזלים לתהליך הזה. בנוסף – מחקרים שונים טוענים שהמים עצמם מזרזים את חילוף החומרים בגוף, אבל מדובר, ככל הנראה בזירוז מזערי אם הוא בכלל קיים, אחרת היה ממש קל לרדת במשקל. 

3. צריך לשתות 8 כוסות מים ביום

צריך לשתות יותר, וזה לא חייב להיות מים. הכמות המומלצת תלויה במשקל הגוף, תנאי סביבה, פעילות גופנית במהלך היום. הכמות המומלצת על ידי ארגון הבריאות העולמית בינה בין 2-3 ליטר, אז אם אתם רחוקים מהמספר הזה - התחילו להעלות אותו בהדרגה, ייתכן ואתם כלל לא מזהים את תחושת הצמא, אבל אם תתחילו להרגיל את עצמכם לשתות באופן יזום, תגלו לפתע שאתם צמאים יותר. ואגב, לשתיית מים יש יתרונות רבים ושתיית משקאות ממותקים היא לא מומלצת באופן כללי, אבל בהקשר הזה של כמות הנוזלים הנחוצה לגוף - 12 הכוסות ממש לא מוכרחות להיות של מים.

משקל דיאטה (צילום: yuriyzhuravov, Thinkstock)
התהליך הביוכימי של פירוק שומנים מצריך נוזלים | צילום: yuriyzhuravov, Thinkstock

* רוצים להתפנק עם כל המשפחה בחופשה על חשבוננו? 

4. שתיית מים מוסיפה לחות לעור

מקובל לחשוב שכדי לשמור על עור פנים לח ורענן צריך לשתות הרבה מים אבל מסתבר שזה לא נכון. אי אפשר ללחח את העור על ידי שתייה מרובה, משום שהמים שאנחנו שותים כלל לא מגיעים לשכבת הקרן של האפידרמיס (היא השכבה החיצונית של העור). השכבה מכילה תאים מתים, שכדי להוסיף להם לחות צריך פעולה פיזית כמו מריחת קרם לחות. מה שכן, המקרה ההפוך דווקא כן מתקיים – במקרים של התייבשות קיצונית של הגוף ניתן לראות שגם העור נראה נפול במיוחד. הרי אומרים תרגיש טוב - תראה טוב, וכן, מים תורמים להרגשה הטובה. 

5. הסתברות שבכוס מים שנשתה תהיה מולקולה אחת ששתתה גם המלכה קליאופטרה היא קרוב ל-100 אחוז

המצב המרגש הזה מתקיים הודות לשני נתונים: הראשון הוא שאין מים חדשים בעולם. המים מתאדים, מתעבים, הופכים לגשם, שותים אותם, מפרישים אותם, מקפיאים ומפשירים – אבל בסך הכול כמות המים, בין אם כנוזל, מוצק או גז - היא קבועה, כך שבאופן כללי המים שאני שותים היום הם אותם המים ששתו תמיד וגם בימי המלכה קליאופטרה. הנתון השני הוא סטטיסטיקה פשוטה: כמות המולקולות בכוס מים גדולה בהרבה מכמות כוסות המים שתתקבל אם ימזגו את כל המים בעולם לכוסות (ב - 18  גרם מים שזה בערך 18 מ"ל, יש 603 ועוד 21 אפסים מולקולות...), כך שבהחלט יתכן שאנחנו שותים ממש את אותם המים ששתתה המלכה. כבוד.

 6. יותר מדי, מהר מדי

אמא שלכם תמיד הזהירה אתכם מהתייבשות? אמא צודקת, אבל גם לשתות יותר מדי זה לא משהו. שתיית יתר של מים (היפונתרמיה) היא תופעה שכיחה שבדרך כלל נגמרת בתחושת בחילה ובלבול אך עלולה להסתיים, במקרים קשים, גם במוות. שתיית היתר של המים מביאה לצניחה מסוכנת ברמות הנתרן בגוף, וספורטאים רבים (שגם ככה מאבדים לא מעט מלח דרך הזיעה) סובלים ממנה. אבל מסתבר שמעבר לכמות יש כאן גם עניין של זמן: הגוף לא מספיק לאזן את יחסי המים והמלח ואם אותן הכמויות בדיוק היו נכנסות לגוף מעט לאט יותר - הן היו מתקבלות בברכה או לפחות בשלום יחסי. כאילו שהיינו צריכים עוד סיבה לעשות את הדברים בקצב שלנו. 

* בסיוע רחל גרנות - יועצת תזונה, ד"ר מרינה לנדאו - רופאת עור

>>  לחצו לצפייה בקטלוג המלא של מוצרי תמי 4 
>>  תמי 4 Bubble bar מים מוגזים בלחיצת כפתור - לחצו להתרשמות
 >> לעמוד הפייסבוק של תמי 4 >>