כל בוקר אותו סיפור. אתם צריכים להכין לילדיכם כריך לבית הספר, כזה שיהיה מזין ובריא, אבל גם טעים ומפנק, כך שהם יהנו וישבעו. אז מה עושים? קבלו שישה ממרחים שילדים אוהבים, בשילוב סופר פוד שמסייע לעבור יום לימודים מוצלח:

ממרח שוקולד-מאקה

מצרכים:

כוס חמאת שקדים

2 כפות אבקת קקאו נא

2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה

1 כף אבקת מאקה טריקולור

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

חצי כפית תמצית וניל אמיתית

1/4 כפית מלח הימלאיה דק

הוראות הכנה:

לערבב היטב את כל הרכיבים יחד ולהכניס לצנצנת מעוקרת. לשמור בקירור.

*ניתן להוסיף 2 כפיות ניבס קקאו (פולי קקאו גרוסים) לקבלת ממרח קראנצ'י ומעניין.

"גבינת" קשיו-עשב חיטה

מצרכים:

כוס וחצי קשיו טבעי - להשרות מראש ל-3 שעות לפחות (אפשר להשאיר ללילה במקרר)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות שמרי בירה (מגיע בפתיתים או אבקה)

1 כפית עשב חיטה אורגני

רבע כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים

קורט מלח הימלאיה דק (במידה ובזיתים יש מליחות לא חובה להוסיף מלח)

 הוראות הכנה:

להכניס את כל הרכיבים חוץ מהזיתים לבלנדר עד למרקם קרמי, להוסיף את הזיתים הקצוצים

ל'גבינה' ולערבב היטב.

לשמור את הממרח בצנצנת אטומה במקרר.

ממרח בוטנים ו"ריבה" / ממרח בוטנים גוג'י בריז

 

גוג'י ברי (צילום: Shutterstock/)
תחליף לריבה? | צילום: Shutterstock/

מצרכים:

כוס חמאת בוטנים

2 כפות גוג'י בריז (להשרות מראש כשעה יחד עם 2 כפות מים פושרים)

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

1/4 כפית מלח הימלאיה דק

הוראות הכנה:

לערבב את כל הרכיבים היטב- ניתן לעבד במעבד מזון אם רוצים שתותי הגוג'י יהיו פרוסים.

להעביר לצנצנת מעוקרת ולשמור בקירור.

ממרח חומוס ביתי עם עשב שעורה

מצרכים:

400 גרם גרגרי חומוס מבושלים

1/3 כוס טחינה גולמית מלאה

2 כפות זרעי צ'ייה (להשרות מראש שעה לפחות עם 3 כפות מים פושרים)

2 שיני שום קלופים

2 כפיות אבקת עשב שעורה אורגני

3 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית כתית מעולה

2-3 כפות מים

1/2 כפית כמון (אבקה)

3/4 כפית מלח הימלאיה דק

הוראות הכנה:

להכניס את הטחינה הגולמית עם המים, הלימון ושמן הזית למעבד מזון, ולעבד עד למרקם קרמי. להוסיף את יתר המרכיבים ולעבד עד למרקם הרצוי. להוסיף מעט מים אם החומוס סמיך מידי. לטעום ולתקן טעמים, אם רוצים להוסיף לימון או עוד מעט מלח להוסיף ולעבד שוב. להעביר את החומוס לצנצנת ולשמור בקירור.

ממרח זרעי חמניה-ספירולינה

מצרכים:

כוס זרעי חמניה (להשרות מראש 6 שעות לפחות, ניתן להשרות לילה במקרר)

כפית אבקת ספירולינה

חצי כפית מלח הימלאיה

מיץ מלימון שלם

מעט מים (לפי הצורך)

הוראות הכנה:

לסנן את מי ההשרייה מזרעי החמניה ולהעביר לבלנדר, להוסיף את יתר הרכיבים ולעבד עד לקבלת מרקם קרמי. להעביר לצנצנת ולשמור בקירור.

ממרח 'חלבה' מאקה, חמוציות וזרעי פשתן

מצרכים:

כוס טחינה גולמית מלאה

2 כפות דבש

1 כפית אבקת מאקה טריקולור

1 כף חמוציות מיובשות

אבקה מ-3 כפיות זרעי פשתן (לטחון בזמן הכנת הממרח)

הוראות הכנה:

לערבב היטב בקערה את כל הרכיבים עד למיזוג. להעביר לצנצנת ולשמור בקירור.