mako
פרסומת

לביבות כרובית אפויות

גם בחג השמן אפשר לשמור על איזון בלי להתפשר על הטעם. מתכון של יונית צוקרמן ללביבות כרובית עסיסיות נימוחות שמכינים הכי בקלות ואופים בתנור

יונית סולטן צוקרמן
פורסם:
לביבות כרובית של יונית
צילום: יונית סולטן צוקרמן
הקישור הועתק

בזמן שכולם נוהרים אחר הסופגניות, אני לגמרי מעדיפה תמיד לביבות על שלל צורותיהן. אם מכינים נכון לביבות, לא צריך להרגיש שמתפשרים כשמכינים לביבות אפויות, להיפך - נהנים מטעם עשיר שלא נופל משום לביבה מטוגנת. קבלו את הטוויסט שלי ללביבות המשלבות מרכיב לא שגרתי אבל כל כך טעים בתוך הלביבה, כרובית טרייה או קפואה, תיהנו:

  • שקית כרובית קפואה או כרובית גדולה 

  • 2 תפוחי אדמה

  • 2 ביצים 

  • כוס שיבולת שועל דקה green

  • כפית מלח

  • רבע כפית פלפל שחור

  1. מבשלים את הכרובית עד ריכוך
  2. מסננים טוב ומועכים כמו פירה
  3. מגרדים שני תפוחי אדמה וסוחטים
  4. מוסיפים לקערה עם הכרובית, מוסיפים ביצים, מלח, פלפל ושיבולת שועל ומערבבים
  5. בעזרת ידיים רטובות מכדררים לביבות
  6. מניחים בתבנית מרססים בספריי שמן ואופים בתנור על 180 מעלות עד הזהבה בערך 35 דקות, בתיאבון!