mako
פרסומת

לביבות דלעת אפויות

מחפשים רעיון לארוחת ערב טבעונית קלילה? ירדן הראל במתכון שיסגור לכם את הפינה. לביבות דלעת ושיבולת שועל טבעוניות פשוטות להכנה וטעימות במיוחד

ירדן הראל
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
לביבות דלעת טבעוניות
צילום: ירדן הראל
הקישור הועתק

נשארו לי משבועות חברים ממשפחת הדלועים. הכנתי לביבות דלעת ושיבולת שועל, יצאו ממש טעימות. כמובן שהוספתי גם טחינה, כי אני מוסיפה טחינה על כל דבר.

  • דלעת קטנה 
  • 10 כפות שיבולת שועל דקה שופרסל green
  • כף שמרים יבשים
  • כף טחינה גולמית green
  • בצל בנוני
  • 1 גבעול קצות של בצל ירוק
  • כף כורכום
  • כף מלח

  1. קוצצים את הדלעת לקוביות קטנות, מפזרים על מגש ומכניסים לתנור על חום גבוהה למשך כ-20 דקות (עד שהדלעת מתרככת)
  2. נותנים לדלעת להתקרר מעט ומכנסים אותה לתוך מערבל מזון לצד שאר המצרכים ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד של הכל
  3. מכניסים את העיסה לתוך שקית זילוף ומזלפים לתבנית לביבות עגולות. מכניסים לתנור למשך כחצי שעה על חום של 180 מעלות
  4. לסיום מזלפים כף או שתיים של טחינה גולמית מעל