המבורגר משפחתי מוגזם
הקונדיטור תומר אומנסקי ידוע בקינוחיו המוגזמים, אבל הוא לא מאכזב ודואג להרשים גם כשלא מדובר בקינוח. לכבוד יום ההמבורגר קבלו את המתכון שלו להמבורגר משפחתי עם טוויסט מאוזן בדמות לחמניות בטטה

לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי החברים בשופרסל גרין אתגרו אותי להכין המבורגר עם טוויסט, לבצק הלחמניות הוספתי פירה בטטה שמעשיר את הבצק במקום סוכר לבן, לבשר הוספתי שמן זית שווה וכמובן ששילבתי המון ירקות פריכים וטעימים.
לבצק:
-
1 ק”ג קמח / קמח לחם
-
350 גרם פירה בטטה (מכחצי קילו בטטות. אפיתי את הבטטות בתנור עד שהיו רכות, קילפתי ומעכתי אותן) הפירה אמור להיות יחסית קריר
-
50 גרם שמרים טריים
-
2 כפות סוכר חום אורגני green
-
150 מ”ל שמן זית אורגני green
-
400 מ”ל מים (לבצק רך יותר ניתן להוסיף עוד 50 מ"ל מים)
-
20 גרם מלח
-
שומשום/פרג
להמבורגר:
-
1 ק"ג בשר בקר איכותי
-
1 בצל לבן מגורד ומסונן מנוזלים
-
כפית וחצי מלח
-
כפית פלפל שחור
-
4-5 כפות שמן זית אורגני green
להרכבה:
-
קטשופ green
-
מיונז אורגני green
-
חסה
-
בצל סגול
-
מלפפון חמוץ
-
עגבניות



