mako
פרסומת

לביבות בטטה אפויות

רגע לפני שהחג נגמר, חייבים להספיק עוד מתכון אחד של לביבות, ואם כבר אז שיהיה קלאסי – אבל עם טוויסט מאוזן. תומר אומנסקי במתכון ללביבות בטטה שאופים בתנור ומגישים לצד מטבל שמנת חמוצה

תומר אומנסקי
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
לביבות בטטה של תומר אומנסקי
צילום: תומר אומנסקי
הקישור הועתק

לביבות בטטה אפויות - כן, כן חברים! לביבה לא חייבת להיות מטוגנת. בחרתי להשתמש בבטטה בגלל שהיא ירק עשיר מאוד בטעם, עם מרקם מופלא שנותן ללביבה מרקם עסיסי גם מבלי לטגן אותה.

תוך פחות משעה יש לכם ארוחה ערב חגיגית ופתרון מושלם להדלקת נרות. ואם יש פה בקהל הורים צעירים, שימו לב שהלביבה הזו היא בול מה שילדים שלכם יחסלו בלי להשאיר פירור בצלחת.

  • 2 בטטות גדולות אפויות (או 4 בינוניות)

  • ביצה גודל L

  • 5 כפות קמח תפוחי אדמה green (אפשר גם קמח רגיל)

  • חצי כפית אבקת אפייה

  • חצי כפית מלח

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • שמן זית לשימון המגש

למטבל:

  • 250 גרם שמנת חמוצה

  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ

  • 3 כפות שמן זית green

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  1. נאפה את הבטטות עד לריכוך מלא (לי לקח כ-50 דקות ב-180 מעלות טורבו)
  2. נקלף אותן ונמעך אותן עם מועך פירה
  3. נצנן אותן מעט ונוסיף פנימה ביצה, מלח, פלפל וקמח תפוחי אדמה ואז נערבב היטב
  4. על תבנית אפייה נניח נייר אפייה ונשמן אותו
  5. באמצעות כף או שקית זילוף נזלף את הלביבות שלנו (כ-20 יחידות)
  6. נרסס מעל מעט שמן
  7. נאפה ב-180 מעלות טורבו כעשרים דקות
  8. לטובת המטבל נערבב את כל החומרים יחד ונעביר לכלי הגשה
  9. מומלץ להגיש את הלביבות על הצד ההפוך שלהן וכך הן יהיו יותר אסתטיות